Adi Iacob

Unde merg bucureștenii cu serviciile de ridesharing

Thumbnail

La patru luni de la startul operațiunilor pe piața din România, aplicația de ridesharing Yango prezintă cele mai populare locații preferate de utilizatorii din București. Centrului Istoric și Gara de Nord se numără printre cele mai populare puncte de pornire a curselor, în timp ce Aeroportul Henri Coandă și mall-urile se numără printre cele mai frecvente destinații.

Bucureștenii comandă o mașină cel mai des din zona Centrului Istoric, Cotroceni, Floreasca sau Gara de Nord. De exemplu, din zona Cotroceni, cele mai populare puncte de pornire a curselor sunt AFI Cotroceni Mall și clădirile de birouri adiacente, în timp ce din cartierul Floreasca se remarcă Promenada Mall.

De cealaltă parte, cele mai frecvente destinații sunt Aeroportul Internațional Henri Coandă, Centrul Istoric și AFI Cotroceni Mall, locații preferate atât de către locuitorii Capitalei, cât și de turiștii care vizitează orașul.

Pe lângă comenzile plasate în cele mai populare zone centrale, bucureștenii comandă călătorii din toate cartierele, cele mai populare fiind: Titan, Vitan, Regie sau Berceni.

Potrivit datelor companiei, vinerea este cea mai populară zi pentru comenzi, fiind ultima zi lucrătoare înaintea weekend-ului, iar cei mai mulți utlizatori ies seara în oraș sau merg la cumpărături.

Săptămâna aceasta, perioada de obţinere a autorizaţiei pentru şoferii care “fac” Uber, Bolt, Clever Go sau Yango a fost prelungită până la 1 februarie. Camera Deputaților a adoptat, marți, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care aprobă ordonanţa (49/2019) privind ridesharingul. Au fost aduse câteva modifiări ordonanţei, iar printre acestea se numără şi plata taxei pentru platformele precum Uber, Bolt, Yango sau Clever, care vor achita taxa pentru avizul tehnic la Ministerul Comunicaţiilor la 24 de luni, în valoare de 100.000 lei. (în forma iniţială era de 50.000 lei, la 12 luni).

Parallax

Vizualizari
659
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri