Raluca Abrihan

Perioada de obţinere a autorizaţiei pentru şoferii care “fac” Uber, Bolt, Clever Go sau Yango, prelungită

Thumbnail

Șoferii din România care câștigă bani prin practicarea transportului de persoane folosind aplicații de ridesharing cum sunt Uber, Bolt, Clever Go sau Yango primesc o perioadă de graţie pentru a obţine atorizaţiile necesare până la 1 februarie.

Camera Deputaților a adoptat, marți, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care aprobă ordonanţa (49/2019) privind ridesharingul. Au fost aduse câteva modifiări ordonanţei, iar printre acestea se numără şi plata taxei pentru platformele precum Uber, Bolt, Yango sau Clever, care vor achita taxa pentru avizul tehnic la Ministerul Comunicaţiilor la 24 de luni, în valoare de 100.000 lei. (în forma iniţială era de 50.000 lei, la 12 luni).

Legea merge la promulgare, Camera Deputaților fiind forul decizonal.

Şoferii care practică transport în sistem ridesharing aveau termen 1 noiembrie 2019 pentru a-și îndeplini obligația de a obține autorizaţia de transport alternativ.

Prin modificările adoptate de Parlament la această OUG, termenul pentru această obligație urmează să se prelungească până pe 1 februarie 2020.

De asemenea, copia conformă a autorizației pentru transportul alternativ se eliberează operatorului de transport alternativ autorizat numai pentru autoturismele deținute în proprietate, închiriere sau comodat.

Noua lege ridesharing by Anonymous laThOzTaXO on Scribd

Parallax

Vizualizari
3117
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri