Adi Iacob

UE investighează criptomoneda Facebook pentru posibile practici anticoncurenţiale

Thumbnail

Facebook se confruntă cu o altă anchetă antitrust - de data aceasta referitoare la criptomoneda pe care compania de social media plănuiește să o lanseze - Libra. Potrivit Bloomberg, Comisia Europeană a intervievat persoane și organizații cu privire la moneda digitală Libra, spunându-le că „în prezent investighează un posibil comportament anticoncurențial”.

Facebook intenționează ca Libra să fie o criptomonedă care să îi ajute pe utilizatorii rețelei sociale să facă cumpărături și să trimită bani peste graniță, evitând fricțiunea monedelor tradiționale. 

Creată de Facebook, aceasta va fi guvernată de Asociația Libra - o organizație non-profit care cuprinde companii precum Mastercard, Uber și Spotify.

Comisia Europeană „investigează în prezent potențialele comportamente anticoncurențiale” legate de Asociația Libra, în condițiile în care sistemul de plăți propus ar opri în mod nedrept activitatea rivalilor, a declarat autoritatea UE într-un chestionar trimis la începutul acestei luni către persoanele și companiile intervievate.

Potrivit Bloomberg, UE ar investiga modul în care Facebook își poate folosi în mod nedrept puterea pentru a scoate alte aplicații rivale de pe piață. Comisia de la Bruxelles, cea mai temută autoritate de reglementare din Europa, a vizat deja Google și Apple.

Facebook a fost implicat în numeroase scandaluri în ultimii doi ani și se confruntă acum cu instituțiile de reglementare, fiind implicat într-o anchetă antimonopol US Federal Trade Commission care examinează achizițiile sale de companii precum Instagram și WhatsApp, scrie Business Insider.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a refuzat să comenteze situația, la fel și un purtător de cuvânt al Facebook. De asemenea, Asociația Libra nu a răspuns solicitării de comentarii.
 

Parallax

Vizualizari
652
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri