Raluca Abrihan

Uber vinde afacerile din Asia de Sud-Est din cauza concurenţei

Thumbnail

Uber Technologies a convenit vânzarea afacerilor sale de pe piaţa din sud-estul Asiei companiei concurente Grag, după o concurenţă costisitoare, marcând a doua retragere a companiei americane de pe o piaţă asiatică, transmite Reuters, citat de News.ro.

În cadrul tranzacţiei, Uber va prelua o participaţie de 27,5% la Grab, înregistrată în Singapore, iar directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, va intra în consiliul de administraţie al Grab. Cea mai recentă evaluare a Grab este de 6 miliarde de dolari. Prima mare consolidare în sectorul de ride-sharing din Asia de Sud-Est, regiune cu o populaţie de circa 640 de milioane de oameni, pune presiune pe compania Go-Jek din Indonezia, care este susţinută de Google şi compania chineză Tencent Holdings.

O transformare a acestui sector extrem de competitiv din Asia a devenit evidentă în acest an, atunci când grupul japonez SoftBank, prin intermediul Vision Fund, a făcut o investiţie de mai multe miliarde de dolari în Uber.

”O fost o decizie independentă a ambelor companii, a declarat ”preşedintele Grab, Ming Maa, adăugând că directorul general al SoftBank, Masayoshi Son, a susţinut foarte mult acordul.

Uber, care se pregăteşte de o posibilă ofertă publică iniţială în 2019, a pierdut anul trecut 4,5 miliarde de dolari şi are probleme mari cu concurenţa şi cu autorităţile de reglementare din Europa. Uber a investit 700 de milioane de dolari în operaţiunile din Asia de Sud-Est, mai puţin în comparaţie cu cele 2 miliarde de dolari cheltuite în China înainte de a vinde afacerile din această ţară companiei Didi.

Principalele pieţe ale Uber sunt Statele Unite, Noua Zeelandă şi America Latină, unde deţine cote de piaţă de peste 50% şi unde este profitabilă sau anticipează profitabilitate.

Citeşte şi:

Cel mai bogat om de afaceri din Japonia vrea să investească peste 800 de miliarde de dolari în startup-uri IT din toată lumea

Parallax

Vizualizari
569
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri