Raluca Abrihan

Cel mai bogat om de afaceri din Japonia vrea să investească peste 800 de miliarde de dolari în startup-uri IT din toată lumea

Thumbnail

Grupul SoftBank, fondat şi controlat de omul de afaceri Masayoshi Son, cel mai bogat japonez, îşi va creşte investiţiile în firme şi proiecte tehnologice la colosala sumă de 880 de miliarde de dolari, potrivit declaraţiilor omului de afaceri. Grupul japonez deţine, în prezent, cel mai mare fond de investiţii private cu un buget de 100 miliarde de dolari, pe care a început deja să îi investească, în special în startup-uri europene.

 

Fondul de investiţii de tip private equity Vision Fund a fost lansat de grupul miliardarului japonez, în acest an şi are un buget de investiţii de 100 de miliarde de dolari şi este sprijinit de Apple, Qualcomm sau guvernul Arabiei Saudite, dar şi alte nume mari din industria IT.

“Acest fond de investiţii a fost doar un prim pas. Vom extinde rapid dimensiunea lui. Vom stabili o dată la doi, tre ani care va fi bugetul pentru Vision Funds 2, 3 şi 4”, a declarat Masayoshi Son pentru o publicaţie japoneză, citată de CNN.

Miliardarul a mai declarat că intenţioneză ca în următorii ani bugetul de investiţii să ajungă la circa 880 de miliarde de dolari (100 trillioane de yeni japonezi) şi să facă învestiţii în peste 1.000 de startup-uri din domenii precum: inteligenţa artificială şi robotică.

SoftBank a investit pana acum în startup-uri precum WeWork, Slack şi Flipkar. În cel de al treilea trimestru al acestui an a oferit cea mai mare finanţare unui startup european, este vorba de firma elveţiană din domeniul biotehnologiei, Roivant Sciences.

De asemenea, în această vară SoftBank, a anunţat că a ajuns la o intelegere pentru a cumpara de la Alphabet (Google) compania de robotica Boston Dynamics, iar recent şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona o parte din acţionariatul Uber.

Softbank este o forta pe piata media si telecom, avand o valoare de piata de 68 miliarde dolari. În 2016 japonezii au cumparat cu 32 miliarde dolari creatorul britanic de procesoare ARM.

Fondatorul ei, Masayoshi Son, unul dintre cei mai respectati oameni de afaceri din Asia, este cel mai bogat om de afaceri din Japonia, potrvit Forbes, averea lui ajungând la un moment dat la 70 de miliarde de dolari.

Surse: cnn.com şi businessinsider.com

Citste şi:

GRAFIC Investiţiile în startup-urile europene ating un nivel record. Firmele care au obţinut cele mai mari finanţări in ultima perioada

Parallax

Vizualizari
3819
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri