Raluca Abrihan

Câţi bani face Uber: Compania avertizează că s-ar putea să rămână pe pierderi după listarea la bursă

Thumbnail

Firma de ridesharing Uber se va lista la bursa de la New York, în acest an, o listare ce ar putea aduce companiei o evaluare de peste 100 de miliarde de dolari. Cu toate acestea un raport al Uber arată că listarea nu va aduce neapărat şi profit.

Uber Technologies Inc avea anul trecut 91 de milioane de utilizatori, cu 33% mai mulţi faţă de anul anterior. A încasat venituri de 11,2 miliarde de dolari, în 2018, cu 42% mai mult faţă de 2017, dar a avut pierderi de peste 3 miliarde de dolari, potrivit unui raport publicat de companie, notează Reuters.

Compoania nu a anunţat încă volumul sau valoarea acţiunilor pe care ar urma să le listeze la bursă, dar susrsele din presa străina susţin că Uber ar urma să vândă acţiuni în valoare de circa 10 miliarde de dolari la o evaluare între 90 şi 100 de miliarde de dolari.

De asemenea valoarea per acţiune ar pute fi între 48 şi 55 de dolari.

Listarea Uber va fi cel mai mare IPO de la listarea companiei chineze Alibaba Group Holding Ltd, în 2014, care a obţinut atunci investiţii de 25 de miliarde de dolari.

Uber nu va fi prima companie de ridesharing listată la bursă. Aplicația Lyft a depus actele pentru oferta publică iniţială. Compania, care și-a început activitatea în anul 2007 ca un serviciu de ride-sharing pentru studenții dintr-un campus universitar (numit Zimride), susține că a obținut o cotă de piață de 39% în Statele Unite în decembrie 2018, de la 22% în decembrie 2016.

Parallax

Vizualizari
3285
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri