Adi Iacob

Lyft întrece Uber și devine prima companie de ride-sharing care se listează pe bursă

Thumbnail

Aplicația Lyft a depus actele pentru oferta publică iniţială, învingându-și principalul rival – Uber în această cursă, urmând să devină prima companie de ride-sharing care se listează pe bursă.
 
Compania, care și-a început activitatea în anul 2007 ca un serviciu de ride-sharing pentru studenții dintr-un campus universitar (numit Zimride), susține că a obținut o cotă de piață de 39% în Statele Unite în decembrie 2018, de la 22% în decembrie 2016, scrie The Verge. Pentru trimestrul încheiat la 31 decembrie 2018, reprezentanții Lyft declară că aplicația avea 18,6 milioane de utilizatori activi și peste 1,1 milioane de șoferi.

Compania a obținut venituri în valoare de 2,2 miliarde de dolari în 2018, oferind peste 1 miliard de călătorii. Lyft a pierdut, de asemenea, 911,3 milioane de dolari în 2018 - cea mai mare pierdere anuală din ultimii trei ani. Pentru 2016 și 2017, pierderile sale au fost de 682,8 milioane dolari, respectiv 688,3 milioane dolari.

Lyft intenţionează să ofere celor mai activi şoferi bonusuri în numerar, cu opţiunea de a cumpăra acţiuni în cadrul ofertei publice iniţiale pentru listarea la bursa de pe Wall Street, scrie Reuters. Startup-ul intenţionează să acorde şoferilor care au înregistrat cel puţin 10.000 de curse pe platformă un bonus de 1.000 de dolari, fie în numerar fie pentru achiziţia de acţiuni. Un şofer care a efectuat 20.000 de curse ar urma să fie eligibil pentru bonusul de 10.000 de dolari sau echivalentul sumei în acţiuni. Totuși, nu este clar câţi şoferi vor avea dreptul la acest bonus, dar programul nu are o limită.

Și Uber dorește să abordeze această strategie, însă programul va fi mult mai complicat decât cel al Lyft, deoarece va implica mult mai mulţi şoferi şi mai multe ţări, cu legislaţii diferite în domeniul acţiunilor, şi va fi de ordinul milioanelor de dolari, potrivit unei persoane informată despre proiect, citată de Reuters.

Serviciile Lyft  sunt disponibile numai în Statele Unite și Canada, în timp ce Uber este prezent în Europa, India și America Latină. 

Parallax

Vizualizari
1629
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri