Adi Iacob

Uber introduce noi funcții în România: Cod PIN pentru curse și traduceri în timp real

Thumbnail

Uber introduce noi funcții în aplicație, prin care își propune să asigure o comunicare mai eficientă între șoferi și pasageri și să contribuie la îmbarcări mai sigure. Utilizatorii aplicației de ridesharing din România vor avea opțiunea de a primi un cod PIN format din 4 cifre pe care să îl comunice șoferilor înainte de a începe cursa. 

Acest nou pas de verificare își propune să îi ajute pe utilizatori să se asigure că urcă în mașina corectă, în timp ce șoferi pot verifica dacă pasagerul este cel care a efectuat comanda.

Pentru a activa funcția de verificare prin cod PIN, utilizatorii trebuie să acceseze setările din aplicația Uber și să apese pe “Verifică-ți cursa” (Verify Your Ride). În continuare, aceștia pot alege să folosească funcția de verificare prin cod PIN pentru fiecare cursă sau doar pentru cursele pe care le fac în timpul nopții, între orele 21.00 și 06.00. 

Odată ce funcția a fost activată, utilizatorul va primi în aplicație un cod PIN format din 4 cifre cât timp așteaptă șoferul la adresa de preluare. Odată șoferul ajuns, utilizatorul va comunica verbal codul PIN, înainte de a intra în mașină. După ce șoferul introduce PIN-ul corect, cursa poate începe. Când această funcție este activată, o cursă nu poate începe până când codul PIN corect nu este introdus în aplicație.

Funcția de traducere 

Aplicația va avea acum și o funcție de traducere, pentru ca pasagerii și șoferii să comunice mai ușor între ei înainte de îmbarcare sau în momentul în care începe cursa.

Înainte ca această opțiune să fie disponibilă, mesajele de la șoferi către utilizatori apăreau în limba selectată de către șoferi.

De exemplu, dacă un șofer folosea aplicația în limba română, mesajul pentru pasager apărea în aceeași limbă și pe ecranul lui, chiar dacă aceasta nu era limba selectată.

Noua opțiune de traducere le oferă utilizatorilor posibilitatea de a selecta un mesaj pentru a-l traduce instant în limba preferată, din cele peste 100 de limbi înregistrate în aplicație. Funcția de traducere este disponibilă atât pentru mesajele predefinite, cât și pentru orice alte mesaje scrise între șoferi și pasageri.

Urmărirea unei curse în aplicație   

Noul design oferă mai multă precizie și transparență față de statusul unei curse, printr-o serie de notificări referitoare la momentul îmbarcării: 

  • minutele rămase până la sosirea șoferului
  • locul de preluare
  • direcția spre locul de preluare și instrucțiuni utile pentru orientarea într-un aeroport sau un spațiu pentru evenimente

Astfel, utilizatorii pot avea încredere că statusul cursei este cel actual, pe lângă faptul că pot urmări punctul în care se află șoferul pe harta din aplicație.  

Mai mult decât atât, notificarea referitoare la faptul că șoferul se află în apropierea adresei de îmbarcare este acum mai vizibilă, numele șoferului, plăcuța de înmatriculare, marca, modelul și culoarea mașinii fiind evidențiate. În plus, când cursa este aproape de finalizare, pasagerul va primi și notificări despre cum poate ieși din mașină în siguranță.

Noile funcționalități vor fi disponibile pentru utilizatorii din România începând cu 16 martie.

Toate celelalte opțiuni de siguranță existente în aplicație vor fi în continuare disponibile: 

  • Buton de urgență - La apăsarea lui, utilizatorii și șoferii/curierii se pot conecta direct cu serviciul pentru situații de urgență; 
  • Contacte de încredere - Utilizatorii își pot alege 5 prieteni sau membri ai familiei ca fiind „contacte de încredere” și, printr-o singură apăsare, pot să distribuie detaliile despre cursă, pe care le pot personaliza ușor din secțiunea „Preferințe”;
  • Centru de siguranță - Un hub cu informații despre siguranță, unde utilizatorii găsesc detalii despre câteva dintre funcțiile-cheie de siguranță existente în aplicație, dar și echipa noastră disponibilă 24/7, precum și informații despre șofer și mașină, urmărirea cursei prin GPS, rating și sistemul nostru de feedback;
  • Alerte de viteză - O opțiune ce reamintește șoferului și partenerilor de livrare să păstreze o viteză sigură, în limitele legale.

Citește și Ce obiecte uită clienţii români în Uber

Parallax

Vizualizari
3121
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri