Adi Iacob

Uber deschide un centru de cercetare pentru taxiuri zburătoare la Paris

Thumbnail

Planurile Uber de a umple cerul orașelor cu roiuri de taxiuri electrice zburătoare obțin propriul laborator dedicat. Startup-ul a anunțat astăzi că va construi un nou centru de tehnologii avansate în Paris, axat pe proiectul său ambițios Uber Elevate.

Reprezentanții Uber au spus că startup-ul va cheltui 20 de milioane de euro pe parcursul a cinci ani pentru a construi tehnologiile de care are nevoie pentru programului său — inclusiv algoritmi de inteligență artificială și sisteme de control al traficului aerian, necesare pentru a susține un serviciu de taxi aerian la scară largă, scrie The Verge

Compania a anunțat, de asemenea, un parteneriat de cercetare de cinci ani cu École Polytechnique, prestigioasa școală de inginerie franceză situată într-o suburbie din sud-vestul Parisului.

"Cu ingineri de clasă mondială și un rol de lider în aviația globală, Franța este locul perfect pentru avansarea programului nostru Uber Elevate și a noilor inițiative tehnologice. Suntem încântați să colaborăm cu École Polytechnique pentru a modela viitorul mobilității urbane, pe sol și în aer”, a declarat Dara Khosrowshahi, CEO al Uber.

Alegerea Parisului pentru deschiderea hub-ului de cercetare și dezvoltare este interesantă, mai ales datorită istoriei Uber în acest oraș. Compania s-a confruntat cu rezistență din partea firmelor de taxi, deoarece s-a extins în toată Franța. Guvernul a închis serviciul UberPop cu prețuri reduse în 2015, după protestele răspândite ale taximetriștilor care au devenit violente, și au arestat doi directori ai startup-ului, acuzați de operațiuni de transport ilegal. Uber a închis temporar serviciul de la Paris în 2016 pentru a protesta împotriva noilor reglementări guvernamentale care vizau oprirea aplicațiilor de ridesharing.

Noul centru se va alătura celorlalte hub-uri de cercetare avansată ale Uber din Pittsburgh, Toronto și San Francisco. Aceste facilități se concentrează în cea mai mare parte pe programul de conducere autonomă al companiei, care a fost diminuat de când un autovehicul Uber a ucis un pieton în Tempe, Arizona, în luna martie.

Citește și Uber angajează fostul preşedinte al autorităţii pentru siguranţa transporturilor din SUA

Uber tocmai a ținut cea de-a doua conferință anuală a programului Elevate, în Los Angeles, în cadrul căreia a dezvăluit un nou concept de aeronavă, o listă a partenerilor de producție, un nou acord cu NASA și armata americană și mai multe imagini cu ceea ce startup-ul numește “Skyports” — porturi pentru mașini zburătoare.

Laboratorul din Paris se va deschide în această toamnă, potrivit noului șef Elevate, Eric Allison. Cercetarea se va concentra pe gestionarea spațiului aerian, autonomie, rețele de comunicații în timp real, stocare de energie și sisteme de tarifare, a afirmat el.

Dar nu te aștepta să vezi taxiurile zborătoare ale Uber trecând pe lângă Turnul Eiffel în curând. Dallas și Los Angeles sunt în prezent singurele două orașe care au acceptat să găzduiască zboruri de testare începând cu 2020.

Startup-ul a ajuns la 1 milion de clienți în România

Potrivit unei postări pe blogul companiei, Uber a ajuns la 1 milion de clienți în România. Aplicația de ridesharing a fost lansată pentru prima oară în București în 2015, fiind apoi disponibilă și în Cluj, Brașov și Timișoara.

Depășirea acestui prag arată că Uber nu mai este doar un serviciu de nișă — mai ales pentru tineri — în România.

La nivel mondial, aplicația este prezentă în peste 600 de orașe din 77 de țări.

Parallax

Vizualizari
1359
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri