Adi Iacob

Uber angajează fostul preşedinte al autorităţii pentru siguranţa transporturilor din SUA

Thumbnail

Un fost preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) din Statele Unite oferă consultanţă în domeniul siguranţei pentru Uber, în urma unui accident fatal produs în Arizona în care a fost implicat un automobil autonom al startup-ului, scrie Reuters.

Uber a constatat că motivul probabil a accidentului a fost o problemă la softul care decide cum să reacţioneze vehiculul faţă de obiectele pe care le întâlneşte, relatează The Information, citat de News.ro Senzorii maşinii au detectat pietonul, dar softul a decis că nu trebuie să reacţioneze imediat.

”Am iniţiat o evaluare completă a siguranţei programului vehiculelor autonome şi l-am adus pe fostul preşedinte al NTSB, Christopher Hart, pentru consultanţă în domeniul siguranţei generale”, a anunţat Uber luni.

”Evaluarea analizează totul, de la siguranţa sistemului nostru şi până la procesele de training pentru operatorii vehiculelor, şi sperăm să putem anunţa mai multe în curând”, potrivit startup-ului.

O femeie în vârstă de 48 de ani a murit pe 18 martie, după ce a fost lovită de un SUV autonom al Uber în timp ce traversa o stradă în oraşul Phoenix. Accidentul a determinat compania să suspende programul de testare a vehiculelor autonome. Guvernatorul statului Arizona a ordonat la rândul său oprirea testelor Uber.

Uber a refuzat să comenteze informaţiile.

Administraţia americană pentru Siguranţa Traficului pe Drumurile Naţionale invstighează la rândul ei incidentul.

Directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat în aprilie că Uber crede încă în perspectivele transporturilor autonome.

Parallax

Vizualizari
154
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri