Raluca Abrihan

Pierderi de 1 miliard dolari pentru Uber, în primul trimestru din acest an

Thumbnail

Uber Technologies a raportat pierderi de 1 miliard de dolari, în primul trimestru a acestui an, la scurtă vreme de la listarea la bursă, dar o creştere importantă a veniturilor şi investiţii substanţiale în serviciul de livrare de mâncare, scrie Reuters.

Uber a înregistrat un venit de 3,1 miliarde de dolari în primul trimestr ua acestui an (cu circa 20% mai mult faţă de aceeaşi perioada a anului trecut) şi pierderi de 1 miliarde de dolari. De asemenea, preţul acţiunilor a crescut cu 2,6% după anunţarea rezultatelor financiar. Însă după IPO (ofertă publică iniţială) acţiunile s-au tranzacţionat cu până la 10% mai puţin decât preţul iniţial de 45 de dolari.

Compania a făcut investiţii importante în noile servicii, precum UberEats, dar cheltuielile companiei au crescut şi din cauza dificultăţilor de găsi noi şoferi în pieţele suprasaturate.

Uber s-a listat în luna mai pe Bursa de Valori din SUA, New York Stock Exchange.

Cea mai mare companie de ridesharing din lume a luat naștere din necesitatea de a comanda un taxi clasic în Paris. Astfel, în mintea a două persoane, a luat naștere o idee de afaceri. Creatorii Uber sunt Travis Kalanick și Garrett Camp. Compania a fost fondată în 2009 în San Francisco, California. La început s-a numit UberCab, fiind o aplicație pentru smartphone-uri care permitea comanda de taxiuri. Mai târziu, cuvântul "cab" a fost eliminat din nume, devenind Uber.

La cinci ani de la lansarea serviciului, a fost înregistrată călătoria cu numărul un miliard, iar Uber a devenit un simbol al revoluției segmentului de servicii de transport. În prezent, Uber este o companie globală: Cererea pentru serviciile companiei este în continuă creștere, tendință perfect ilustrată de datele privind valoarea brută a încasărilor, adică suma totală pe care utilizatorii au cheltuit-o folosind aplicația Uber. În anul 2018, valoarea s-a ridicat la 49,8 miliarde de dolari, înregistrând o creștere de 44% YoY.

 

Parallax

Vizualizari
4225
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri