Raluca Abrihan

Uber ar putea fi obligată în SUA să-şi angajeze şoferii

Thumbnail

Cele mai mari companii de ridesharing din Statele Unite, Uber şi Lyft încearcă să blocheze o iniţiativă legislativă din California ce i-ar putea obliga să angajeze şoferi şi să nu mai lucreze doar cu colaboratori, scrie Reuters. La ce costuri ar ajunge cele două companii în cazul unei schimbări de genul.

Cele două companii au lansat o petiţie pe care o vor supune votului în Congresul american, pentru care au cheltuit împreună 100 de milioane de dolari. Toate astea pentru a bloca o iniţiativă legislativă din California ce vrea să interzică colaborarea cu şoferii în regim de freelancing.  

O sumă destul de mică pe lângă costul uriaş pe care ar trebui să îl suporte cele două firme dacă ar fi obligate să angajeze şoferi, se arată într-o analiză Reuters.

Cele două companii ar avea cheltuieli de cel puţin 329 de milioane de dolari de fiecare doar pe taxe şi salarii, iar asta în cazul în care ar reduce drastic numărul şoferilor din platforme.

Reuters a calculat că fiecare șofer cu normă întreagă ar costa compania, în medie, 7.700 dolari dolari pe an, potrivit legislaţiei californiene.

Iar o astfel de schimbare ar însemna o majorare drastică a tarifelor Uber şi Lyft.

Pe de altă parte, şeful celei mai mari companii de livrare mâncare spune că ar vrea să renunţe la modelul de lucru cu freelanceri şi să angajeze personal care să facă livrările.

Parallax

Vizualizari
1060
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri