Claudiu Zamfir

Twitter investește 100 milioane de dolari într-o rețea socială mai nouă, alături de alte firme

Thumbnail

Rețeaua socială americană Twitter, folosită de peste 300 de milioane de oameni din toată lumea, inclusiv din România, investește 100 de milioane de dolari, alături de alte firme, într-o platformă de social media mai nouă, relatează vineri TechCrunch.com.

Runda de finanțare de 100 de milioane de dolari condusă de Twitter ajunge la rețeaua socială ShareChat, din India, disponibilă în mai multe limbi și dialecte locale. Platforma indiană a fost înființată acum 4 ani, în timp ce Twitter este online de 13 ani.

Alături de Twitter, la runda de finanțare de serie D au mai participat firme de investiții ca TrustBridge Partners, Shunwei Capital, Lightspeed Venture Partners, SAIF Capital, India Quotient și Morningside Venture Capital.

În cei 4 ani de existență, ShareChat a obținut investiții totale de 224 de milioane de dolari. Rețeaua socială valorează acum 650 de milioane de dolari, potrivit unor informații neoficiale consultate de TechCrunch.

Rețeaua socială Twitter a fost fondată în martie 2006 de Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone și Evan Williams.

Pe Twitter erau 379.000 de utilizatori români înregistrați, însă doar 43.695 au fost activi în 2018, potrivit unui raport ZeList din martie 2019, consultat de HotNews.ro. Doar 9.000 de useri români au avut peste 200 de postări pe Twitter, în 2018.

La nivel mondial, Pe Twitter sunt circa 320 de milioane de utilizatori activi.

Spre comparație, pe Facebook sunt 10 milioane de utilizatori români, în timp ce la nivel mondial rețeaua socială a lui Mark Zuckerberg are circa 2,3 miliarde de utilizatori activi.

Parallax

Vizualizari
1039
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri