Adi Iacob

Prima companie de turism spațial care se listează pe bursă

Thumbnail

Afacerea miliardarului Richard Branson - Virgin Galactic - ar urma să devină în curând prima companie de turism spațial listată pe bursă. O companie numită Capital Social Hedosophia Holdings Corp și-a anunțat intenția de a investi aproximativ 800 de milioane de dolari pentru o participație de 49% la compania care vinde excursii în spațiu, scrie The Wall Street Journal.

Potrivit presei internaționale, tranzacția va fi finalizată în a doua jumătate a anului 2019.

Reprezentanții Virgin Galactic susțin că firma va începe să fie profitabilă în august 2021, iar primele excursii extraterestre vor avea loc în aproximativ un an, scrie CNBC.

Industria turismului în spațiu încă încearcă să își elaboreze modelele de business. Virgin Galactic va concura în cele din urmă cu Blue Origin a lui Jeff Bezos și cu SpaceX a lui Elon Musk. 

În luna mai, Jeff Bezos, care controlează companiile Amazon și Blue Origin, a intrat oficial în cursa pentru recucerirea Lunii, cu un transportor spațial pentru vehicule și echipamente, numit Blue Moon. Blue Origin, o companie spațială cu aproximativ 2.000 de angajați, finanțată de Bezos de la înființarea sa, în anul 2000, intră astfel în competiție pentru încheierea unor contracte substanțiale cu NASA, care vizează readucerea astronauților americani pe Lună în maximum cinci ani.

Virgin Galactic pretinde că a vândut deja sute de bilete la prețul de 250.000 de dolari pe loc, dar nu trimis încă pe nimeni în excursia de 90 de minute în spațiu, scrie The Verge. Avionul spațial pentru pasageri al companiei -  VSS Unity -  a ajuns doar în spațiu pentru prima dată în luna decembrie a anului trecut.
 

Parallax

Vizualizari
492
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri