Claudiu Zamfir

Trotinetele Lime se întorc pe străzile din București

Thumbnail

Startup-ul de mobilitate urbană cu tronitele elctrice Lime își reia, de vineri, 15 mai, activitatea în București, cu o serie de măsuri și recomandări de siguranță anti-coronavirus COVID-19 pentru utilizatori, a anunțat firma americană.

În martie 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus COVID-19 și al stării de urgență, Lime și-a retras temporar de la închiriere toate trotinetele electrice din București și spune că a luat măsuri îmbunătățite de curățare a acestora și a crescut frecvența de curățare și dezinfectare.

„Curățăm toate părțile trotinetei care sunt atinse de oameni și folosim numai produse recomandate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrul pentru Chimie Biocid, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului”, spune Lime.

În plus, utilizatorii vor primi în aplicația Lime reamintiri privind practicile de sănătate:

  • Măsuri de precauție - verificați scuterul pentru a vă asigura că roțile, frânele, acceleratia, luminile și cadrul sunt în stare bună de funcționare. Pentru un tutorial vă rugăm să consultați: https://safety.li.me/  
  • Mâinile - spălați-vă pe mâini sau folosiți un dezinfectant pentru mâini, care este cel puțin 60% pe bază de alcool când ajungeți la destinația finală. Purtați mănuși când puteți.
  • Călărește singur pentru siguranță și distanțare socială; mențineți o distanță de cel puțin 2 metri față de ceilalți.
  • Identificați cel mai sigur mod de a vă deplasa, fiți atenți la pietoni și la alte vehicule și fiți conștienți de semafoare și semne.
  • Vigilanță - rămâneți în alertă cu privire la împrejurimile dvs. și cu potențiale riscuri rutiere și de siguranță.

De asemenea, Lime anunță că va oferi pachete gratuite de călătorie pentru un anumit număr de personal de sănătate publică, care poate primi acces trimițând către adresa de e-mail  clienții@li.me o imagine a unui ecuson de identitate a lucrătorului sau un alt document justificativ privind statutul de lucrător medical.
 
Lime își reia activitatea în București cu un număr inițial mai mic de trotinete electrice, pe aceeași zonă de deservire.

De când a fost lansat la București, din mai 2019, până în martie 2020, când și-a suspendat  temporar activitatea, Lime a avut aproximativ 1 milion de curse efectuate în capitala României, potrivit datelor oficiale comunicate de startup.

În 3 ani de existență, Lime a ajuns la investiții totale de 935 de milioane de dolari. cea mai recentă rundă de investiții, de 170 de milioane de dolari, i-a fost acordată pe 7 mai de un grup de investitori, în frunte cu Uber, cu participarea companiei Alphabet (firma-mamă a Google) și GV (fondul de investiții al Alphabet/Google).

Startup-ul Lime, cu sediul central la San Francisco, a fost fondat în ianuarie 2017 de Adam Zhang, Brad Bao, Charlie Gao și Toby Sun.

Parallax

Vizualizari
661
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri