Raluca Abrihan

Startup-ul TransferWise, prin care românii din străinătate trimit bani acasă, valorează 5 miliarde de dolari

Thumbnail

Startup-ul TransferWise, folosit de mulți români plecați în străinătate pentru a trimite bani celor de acasă, a ajuns să valoreze 5 miliarde de dolari după o rundă de vânzare de acţiuni de 319 milioane de dolari.

Startup-ul european este depăşit de alte două fintechu-uri, în ceea ce priveşte valoare, de Revolut şi  Klarna care au ajuns la evaluări de peste 5,5 miliarde de dolari încă de la începutul anului, scrie TechCrunch. Cele două au ajuns la aceste evaluări după runde de finanţare de 500 şi respectiv 460 milioane de dolari.

Însă TransferWise a ajuns pe profit încă din 2017, în timp ce Klarna este profitabil încă de la lansare din 2005, în timp ce Revolut se află încă pe pierdere.

TransferWise a ajuns la peste 8 milioane de clienţi la nivel global şi proceseaza circa 4 miliarde de lire prin transferuri de bani, lunar, în cele 54 de monede disponibile.

Serviciul de transfer de bani transfrontalier a fost fondat în anul 2011 de doi expați estonieni stabiliți la Londra: Taavet Hinrikus și Kristo Käärmann.

StartupCafe.ro a vizitat în anul 2017 centrul de dezvoltare al TransferWise de la Tallinn, Estonia, iar în 2018 am stat de vorbă cu unul dintre fondatori, Kristo Käärmann, care este și CEO-ul firmei care a introdus și servicii în limba română.

Parallax

Vizualizari
1447
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri