Claudiu Zamfir

Tranzacții de aproape 5 miliarde de dolari în IT: O companie americană de software cumpără două firme mai mici

Thumbnail

O nouă mare tranzacție în domeniul business-ului IT s-a anunțat vineri în SUA: o companie americană de software pentru întreprinderi cumpără două firme IT mai mici, pentru care va plăti 4,8 miliarde de dolari, în total.

VMware Inc., un lider în domeniul enterprise software, a anunțat că a ajuns la un acord defnitive de a cumpăra firma Pivotal Software, valoarea tranzacției ridicându-se la 2,7 miliarde de dolari.  Pivotal fusese înainte un spin-off al VMware cu General Electric, iar printre acționarii săi se numără și producătorul american de computere Dell, care controlează și VMware.

De asemenea, VMware va plăti 2,1 miliarde de dolari pentru o altă firmă IT,  Carbon Black.

Aceste achiziții vor ajuta VMware să-și dezvolte mai departe afacerile în domeniul produselor pe abonament și în sistem SaaS (software as a service).

Aceste tranzacții se înscriu într-un șir de achiziții recente pe piața IT americană. Pe 8 august Salesforce, lider mondial în sisteme de management al relației cu clienții (CRM), a semnat un acord pentru achiziționarea firmei ClickSoftware, pentru 1,35 miliarde de dolari. În luna iunie tot Salesforce a demarat și preluarea companiei Tableau, la o valoare de 15,7 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
4056
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri