Claudiu Zamfir

Tranzacție mare în IT: Salesforce cumpără o firmă cu 1,35 miliarde de dolari

Thumbnail

Compania IT Salesforce a anunțat, joi, că achiziționează o firmă americană de profil pentru suma de 1,35 de miliarde de dolari.

Salesforce, lider mondial în sisteme de management al relației cu clienții (CRM), a semnat un acord pentru achiziționarea ClickSoftware, lider în soluții field service management.

Astfel, Salesforce vrea să-și dezvolte platforma  lansată în anul 2016, Field Service Lightning, bazată pe cloud.

În condițiile acordului definitiv, Salesforce vrea să achiziționeze ClickSoftware pentru o sumă estimată de 1,35 miliarde de dolari, net din valoarea acțiunilor edeținute în prezent de Salesforce.

Prețul de achiziție este o combinație bani cash și acțiuni, a menționat Salesforce.

Aceasta este a doua achiziție majoră anunțată de Salesforce anul acesta, după ce în luna iunie a demarat preluarea companiei Tableau, lider în domeniul softurilor de vizualizare de date, la o valoare de 15,7 miliarde de dolari.

Compania Salesforce a fost înființată în anul 1999, la San Francisco, de antreprenorii americani Marc Benioff, Keith Block și Parker Harris. Pentru anul 2019, compania IT estimează încasări de aproape 20 de miliarde de dolari. Înainte să înființeze Salesforce, Benioff a activat în conducerea Oracle.

Parallax

Vizualizari
1907
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri