Denisa Crăciun

Tranzacție: Alsendo achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al startup-ului românesc Innoship

fondatori-innoship

Compania Alsendo, de soluții de tehnologie și servicii de livrare pentru retaileri, susținută de fondul de private equity Abris Capital Partners, achiziționează un pachet majoritar de acțiuni la Innoship, startup românesc de soluții SaaS (software as a service).

Innoship, care a lansat softul românesc cu același nume și care ajută magazinele online să administreze mai bine contracte de curierat, a anunțat, marți, o nouă rundă de finanțare, intrând într-un parteneriat cu Alsendo.

Alsendo, companie care operează pe piețele din Polonia, România și Republica Cehă, susținută de fondul de private equity Abris Capital Parnters, vrea ca împreună cu fondatorii Innoship să accelereze creșterea unui furnizor specializat în tehnologii pentru managementul livrărilor din Centrul și Estul Europei.

Startup-ul Innoship fondat în 2019, de Daniel Nicolae, Andrei Paul, Dan Ungureanu și Robert Tănase, a atras în august 2020 o finanțare de la fondul de capital GapMinder și Cătălin Grigorescu, un cunoscut avocat specializat în tehnologie.

În urma acestei tranzacții, Abris Capital Partners, investitor de tip private equity, a achiziționat acțiunile deținute în Innoship de către GapMinder cât și de către Cătălin Grigorescu.

Abris a investit în Alsendo (anterior Apaczka) în 2020.

„Obiectivul nostru la Innoship a fost să dezvoltăm cea mai avansată tehnologie care să permită clienților gestionarea eficientă a procesului de livrare, cu impact direct în creșterea vânzărilor și îmbunătățirea experienței de cumpărare. Adopția rapidă a tehnologiei Innoship în rândul clienților ne-a depășit așteptările la nivel local, dar și în regiune. Suntem extrem de recunoscători clienților care ne-au susținut și inspirat în decursul acestor ani, dar și investitorilor care ne-au îndrumat în direcția potrivită. Parteneriatul strategic cu Alsendo reprezintă pasul următor pentru o creștere accelerată. Prin acest parteneriat ne propunem o extindere internațională și mai rapidă, urmând ca împreună  să dezvoltăm cea mai avansată tehnologie pentru managementul livrărilor în Europa și nu numai”, spune Daniel Nicolae, co-fondator & CEO  Innoship.

De cealaltă parte, Aleksandra Zawadzka, CFO în cadrul Alsendo, spune: „continuăm să implementăm strategia noastră de tranziție la un model de business bazat pe tehnologie avansată. Această tranzacție ne va permite să oferim soluții unui univers extins de clienți pentru a le susține activitatea în continuă creștere. Prin acest parteneriat cu Innoship creăm soluția completă destinată companiilor de retail și eCommerce de toate dimensiunile pentru accesul  la multiple opțiuni de livrare și servicii de transport de bună calitate la costuri minime”. 

Parallax

Vizualizari
908
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri