Adi Iacob

Tranzacție de peste 3 miliarde de dolari: Uber cumpără rivalul său din Orientul Mijlociu

Thumbnail

Uber cumpără startup-ul Careem, un serviciu rival de ride-sharing care operează în 98 de orașe din Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud, pentru 3,1 miliarde de dolari. Potrivit New York Times, startup-ul va continua să funcționeze ca un brand separat, cu un consiliu de administrație format dintr-un amestec de reprezentanți ai Uber și Careem.

Careem este o achiziție importantă pentru Uber, care s-a retras recent de pe diverse piețe, precum cea din China, Rusia și Asia de Sud-Est, scrie The Verge. Cu o afacere stabilită care acoperă 14 țări, Careem va oferi Uber un punct de sprijin în țările în care serviciile aplicației de ridesharing nu sunt disponibile. De asemenea, achiziția va ajuta compania să se lanseze pe piețe precum Irak și Maroc, unde nu funcționează în prezent.

Este de așteptat ca Uber să lanseze oferta publică inițială (IPO) luna viitoare, cu o valoare de până la 120 miliarde dolari. Cu toate acestea, Reuters notează că, anul trecut, compania a pierdut în jur de 3,3 miliarde de dolari deoarece a cheltuit bani subvenționând utilizatorii și șoferii, urmând planul său de a deveni mai competitivă cu rivalii. Lyft, a depus  a depus deja actele pentru oferta publică iniţială, învingându-și principalul rival – Uber în această cursă, urmând să devină prima companie de ride-sharing care se listează pe bursă, cu o valoare estimată de până la 23 miliarde de dolari.

Într-un mesaj trimis angajaților Uber, publicat ulterior de CNBC, CEO-ul companiei, Dara Khosrowshahi, a explicat că achiziția va permite Uber și Careem să "construiască noi produse și să încerce noi idei nu numai ca unul, ci ca două branduri puternice", dar a menționat că, de-a lungul timpului, se așteaptă ca anumite părți din rețelele lor să se integreze pentru a spori eficiența, a reduce timpul de așteptare.
 

Parallax

Vizualizari
1569
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri