Adi Iacob

TransferWise colaborează cu platforma de plăți a Alibaba pentru transferuri de bani

Thumbnail

Startup-ul TransferWise, folosit de mulți români plecați la lucru în străinătate să transfere bani rudelor rămase acasă, cu costuri mici, colaborează cu platforma de plăți deținută de compania chineză de comerț online Alibaba ― Alipay, pentru transferurile internaționale.

TransferWise a fost evaluat recent de investitori la 3,5 miliarde de dolari, scrie TechCrunch.

Aceast parteneriat va permite permite celor 7 milioane de utilizatori ai TransferWise să poată trimite yuani (moneda națională a Chinei) din 17 monede către utilizatorii platformei Alipay ― care servește mai mult de 1,2 miliarde de persoane din întreaga lume.

Cele două companii promit "transferuri instantanee” ― în 20 de secunde. Pentru a trimite bani, utilizatorii TransferWise au nevoie doar de de numele destinatarului și de ID-ul Alipay pentru a iniția plata. Banii vor fi apoi trimiși în contul bancar legat de profilul Alipay al destinatarului.

„Parteneriatul este o extindere majoră pentru TransferWise, deoarece ajunge pe o nouă piață”, spun reprezentanții TransferWise.

Serviciul de transfer de bani transfrontalier a fost fondat în anul 2011 de doi expați estonieni stabiliți la Londra: Taavet Hinrikus și Kristo Käärmann.

StartupCafe.ro a vizitat în anul 2017 centrul de dezvoltare al TransferWise de la Tallinn, Estonia, iar în 2018 am stat de vorbă cu unul dintre fondatori, Kristo Käärmann, care este și CEO-ul firmei care a introdus și servicii în limba română.

Parallax

Vizualizari
740
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri