Claudiu Zamfir

Serviciul de transfer de bani Wise ia un împrumut de 345 milioane EUR

Thumbnail

Compania de plăți online și transfer de bani Wise, folosită și de românii plecați la lucru în străinătate să trimită fonduri acasă, a luat cu împrumut 300 de milioane de lire sterline (circa 345 milioane de euro) de la un grup de 7 bănci, scrie joi Silicon Canals.

Facilitatea sindicalizată de îndatorare accesată de Wise (fostul TransferWise) este condusă de divizia britanică a Silicon Valley Bank, o mare bancă de investiții din SUA. Resursele atrase sub formă de capital de lucru vor ajuta compania fintech să-și finanțeze creșterea.

Wise a fost fondat, sub numele de TransferWise, în anul 2011, la Londra, de doi expați estonieni: Taavet Hinrikus (foto-dreapta) și Kristo Käärmann (foto-stânga). Startup-ul a ajuns „unicorn” în numai 5 ani de la înființare, fiind evaluat la 1,1 miliarde de dolari, în 2016, în urma unor investiții de capital de risc atrase de la mari fonduri din Silicon Valley: Andreessen Horowitz, Valar Ventures, Baillie Gifford.

Compania s-a listat pe Bursa de la Londra, în iunie 2021, fiind cotată la o valoare de piață de 7,95 miliarde de lire sterline (9,3 miliarde de euro), în debutul său la tranzacționare. În acest moment, după o perioadă de declin pe bursele mondiale, Wise este cotată totuși la circa 7 miliarde de lire sterline (8 miliarde de euro).

Serviciul online de plăți și transfer de bani este folosit de românii care muncesc în străinătate să trimită bani în țară, într-un mod simplu și ieftin. De asemenea, fintech-ul este utilizat și de firmele românești pentru operațiunile financiare online.

Parallax

Vizualizari
441
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri