Adi Iacob

Topul celor mai bine finanțate afaceri fintech din lume. Pe listă se află și 2 startup-uri fondate de români

Thumbnail

Un nou studiu privind explozia numărului de startup-uri fintech a constatat că cel puțin 30 dintre acestea au intrat în clubul unicornilor, valoarea acestora fiind evaluată la peste 1 miliard de dolari. Constatarea face parte din cea de-a doua listă anuală Fintech 250, publicată de firma de cercetare CB Insights.

Thumbnail

Fintech 250 pe scurt:

  • 30 dintre companiile Fintech 250 au atins o valoare de 1 miliard de dolari sau mai mult
  • Începând cu anul 2017, aceste 250 de companii au obținut investiții în valoare de 31,8 miliarde de dolari în 373 de dealuri
  • Începând cu anul 2013, Fintech 250 a înregistrat 82 de runde de finanțare de peste 100 de milioane de dolari (mega-runde), dintre care 33 în 2018.
  • 44% din afacerile de pe lista Fintech 250 din 2018 sunt din afara Statelor Unite

Thumbnail

Cele mai bine finanțate afaceri fintech

Ant Financial (fostul Alipay — afiliată a grupului chinez Alibaba) este cea mai bine finanțată companie de pe lista Fintech 250, obținând aproximativ 19,1 miliarde de dolari din 4 runde de finanțare, potrivit studiului realizat de CB Insights. Valoarea companiei este în prezent evaluată la 150 de miliarde de dolari. 

Oscar, start-up fintech în domeniul asigurărilor de sănătate, a obținut în total investiții de 126 milioane de dolari, valoarea sa fiind evaluată în prezent la 3,2 miliarde de dolari. Printre investitori se numără Goldman Sachs, Google Ventures, Alphabet (compania-mamă a Google) și Thrive Capital.

Robinhood, o aplicație care permite utilizatorilor să investească în companii listate pe bursa din SUA și în criptomonede, fără a plăti comision, a obținut în total investiții de 539 milioane de dolari, valoarea sa fiind evaluată la 5,6 miliarde de dolari. Printre investitori se numără CapitalG, DST Capital și Sequoia Capital.

Și startup-ul britanic Revolut se află în topul celor mai bine finanțate afaceri fintech, cu 336 milioane de dolari obținuti de la investitori precum DST Global, Index Ventures și Rocket Internet. Valoarea startup-ului este evaluată la 1,7 miliarde de dolari

One97, o platforma de plăți și comerț online din India, a obținut în total investiții de aproximativ 3 miliarde de dolari, valoarea companiei fiind evaluată la 10 miliarde de dolari. Interesant este că printre investitori se numără și Alibaba Group și Ant Financial — menționate mai sus.

2 startup-uri cu origini românești pe lista Fintech 250

UiPath,  o companie de automatizări software înființată la sfarşitul anului 2005 de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă se află pe lista Fintech 250. Unicornul IT românesc ar fi crescut de la o valoare estimată la 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari, după o nouă rundă de investiții condusă de CapitalG, în valoare de 225 de milioane de dolari. Startup-ul a se află pe lista celor de la CB Insights deoarece oferă soluții de automatizare pentru servicii de plată.

Citește și Unicornul românesc UiPath a ajuns la o valoare de 3 miliarde de dolari, după o nouă rundă de investiții primite

De asemenea, startup-ul Branch, care ajută brandurile să creeze legături între site-uri web și aplicații mobile, cofondat de Mădălina Seghete se află pe lista Fintech 250. Branch dezvoltă o aplicație mobilă care permite utilizatorilor accesul la credite pe piețele emergente. Potrivit CB Insights, startup-ul cu origini românești a obținut în total investiții în valoare de 85,85 milioane de dolari. Luna trecută, Branch a autorizat vânzarea unor acțiuni în valoare de 129 de milioane de dolari, ceea ce a ajutat startup-ul să ajungă la o evaluare de peste 1 miliard de dolari.

Citește și VIDEO Un start-up lansat de o româncă în Statele Unite ajunge unicorn

Parallax

Vizualizari
1526
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri