Claudiu Zamfir

Top salarii pe BestJobs: Bucureștiul „bate” Clujul la oferta angajatorilor

Thumbnail

Analiza datelor din ultimele 30 de zile de pe platforma românească de recrutare BestJobs arată că București este pe primul loc când vine vorba de cea mai mare ofertă salarială medie la locurile de muncă disponibile.

Potrivit BestJobs, clasamentul arată astfel:

  1. Pentru București sunt oferte de job-uri cu salarii cuprinse între 957 și 1387 de euro net, pentru poziții în domenii precum IT, Medicină, Vânzări, Management, Construcții/Instalații.
  2. La o diferență foarte mică este Clujul, care oferă salarii între 879 și 1269 de euro net, pentru poziții similare.
  3. În județul Timiș, domeniile cu cele mai atractive oferte sunt IT, Medicină, Inginerie și Producție, Marketing, Agricultură/Zootehnie, iar salariile lunare nete sunt foarte apropiate de nivelul celor din Cluj, mai exact, între 851 și 1.155 de euro net.
  4. Următoarele județe care completează topul cu cele mai mari salarii oferite de angajatori sunt Ilfov și Iași, la niveluri foarte apropiate. În aceste 2 județe, domeniile cu cele mai atractive oferte salariale medii sunt IT, Medicină, Specialiști-Tehnicieni, Marketing, Construcții/Instalații, iar intervalul salarial este între 742 și 1.075 de euro net în Ilfov și între 740 și 1.063 de euro în Iași.

Top domenii care atrag aplicanți la joburi:

În perioada 15 august – 15 septembrie, candidații înscriși pe platforma de recrutare BestJobs au realizat 484.000 de aplicări la joburi, iar cele mai multe dintre ele au fost înregistrate în București, Ilfov, Cluj, Timiș și Iași, acestea fiind și județele care oferă cele mai atractive salarii pentru viitorii angajați.

La nivelul întregii țări, domeniile care atrag cele mai multe aplicări au fost în ultima lună: Vânzări, cu 78.153 de aplicări, Financiar și Contabilitate, cu 45.472 de aplicări și Management, cu 42.705 aplicări. Alte posturi pentru care s-a înregistrat un interes mare din partea candidaților fac parte din domeniul Administrativ, unde s-au depus peste 28.292 de CV-uri și Marketing, cu 25.010 aplicări.

Aproape 850 de candidați au aplicat pentru un job de Consultant Call-Center care nu necesită experiență anterioară, oferă training plătit, dar și posibilitatea de a lucra remote. Alți 765 de candidați și-au depus CV-ul pentru una dintre cele 31 de poziții deschise în cadrul unei agenții imobiliare, care caută colaboratori în mai multe orașe și solicită minim 1 an de experiență și oferă în schimb bonusuri de performanță, training și acces la un portofoliu de clienți. Un post de Specialist în Recrutare care oferă un program flexibil și salariu net de 4.000 lei, a atras peste 700 de candidați.

Pe  BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 30.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare, coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști.

 

Parallax

Vizualizari
361
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri