Claudiu Zamfir

TikTok investește 420 milioane Euro în primul său data center european

Thumbnail

Aplicația social media chinezească TikTok, aflată în mijlocul unor dispute în SUA, a anunțat miercuri că își va deschide primul său data center în Europa, printr-o investiție de 420 de milioane de euro în Irlanda, țară membră UE.

Noua investiție „va crea sute de joburi și va juca un rol-cheie în întărirea suplimentară a securtății și protecției datelor utilizatorilor TikTok, cu un sistem de apărare de ultimă generație, fizic și de securitate a rețelei”, a spus joi Roland Cloutier, chief information security officer al TikTok, pe blogul rețelei sociale chinezești.

Aplicația chinezească de social media bazată pe filmulețe scurte se află în mijlocul unor dispute în SUA. Adminstrația Trump a amenințat cu blocarea aplicației în Statele Unite și, ca alternativă, a îndemnat compania americană Microsoft să cumpere afacerile TikTok din SUA. Președintele Trump a acuzat anumite riscuri asupra datelor utilizatorilor americani ai TikTok.

De asemenea, India a blocat rețeaua socială pe această piața mare, a doua din lume, în condițiile unor dispute militare la frontiera sino-indiană.

Parallax

Vizualizari
639
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri