Raluca Abrihan

Tesla va deschide un centru la Bucureşti şi face angajări

Thumbnail

Tesla a intrat în linie dreaptă cu deschiderea centrului din Bucureşti şi a scos la concurs mai multe posturi pe site-ul oficial al companiei, scrie Mediafax.

Pentru început, Tesla vrea să angajeze cinci oameni, dintre care un manager de magazin, doi tehnicieni pentru service, un manager pentru service, şi un consultant de vânzări, potrivit Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Zvonurile cu privire la deschidere circulă deja de mai bine de un an, iar americanii iau în calcul mai multe locaţii pentru a deschide un centru, iar cel mai probabil vor alege o locaţie în partea de nord a Capitalei. Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România, de 250% în primele 11 luni, la 56 de maşini noi înmatriculate. Până acum clienţii comandau online maşinile care sunt livrate în România.

Tesla Motors vrea ca în vara lui 2021 să înceapă producția auto la uzina de lângă Berlin, dar nu găsește oameni atât de ușor cum și-au imaginat managerii americani, și mai ales Elon Musk. Sunt mai multe explicații, de la faptul că inginerii foarte buni deja au job-uri de care sunt mulțumiți și până la atmosfera din uzină care nu pare a fi deloc grozavă, scrie HotNews.ro.

Tesla Motors construiește la Gruenheide, lângă Berlin, o uzină care va avea într-o primă fază 7.000 de angajați, primele mașini ar trebui să iasă în iulie de pe liniile de asamblare, iar în 2022 producția totală ar trebui să fie de 500.000 de mașini. Până la final de 2022 efectivele totale ar trebui să ajungă la 12.000 de oameni.

Elon Musk și oamenii săi au crezut că va fi ușor de găsit oameni dornici să lucreze la Tesla, mai ales că este vorba de o companie celebră și care plătește bine. Lucrurile nu au stat însă deloc așa, iar recrutările merg greu, mai ales când este vorba de oameni foarte calificați.

De exemplu, cu opt luni înainte de începerea producției trebuie să mai fie angajați 5.000 dintre cei 7.000 de muncitori și mai trebuie recrutați 100 de ingineri.

Musk este celebru pentru modul în care reușește să mobilizeze totul și opinia generală este că Tesla Motors va izbuti să înceapă la vară producția. În plus, investiția este importantă pentru regiune fiindcă va crea și alte 8.000 de locuri de muncă la furnizori și Tesla ar vrea să producă și baterii.
 

Parallax

Vizualizari
19158
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri