Raluca Abrihan

VIDEO Elon Musk: Tesla a fost la un pas de moarte, în acest an

Thumbnail

Tesla a fost la un pas de a intra in faliment, mai devreme, în acest an, în timpul producţiei sednului Model 3, spune fondatorul companiei Elon Musk, într-un interviu pentru HBO. “În esenţă, compania pierdea bani în prostie. Dacă nu rezolvam problema rapid am fi murit. Şi a fost extrem de dificil să o rezovăm”, a declart omul de afaceri.

“Şapte zile pe săptămână, 22 de ore pe zi eram în fabrică. A fost de-a dreptul dureros. Oamenii nu ar trebui să muncească atât de mult”, a declarat Musk. “Dar dacă nu făceam toate astea, Tesla ar fi murit”.

El a declarat toate acestea în condiţiile în care Tesla a raportat în octombrie un profit trimestrial foarte mare, de 312 milioane dolari, față de pierdere netă de 619 milioane dolari în Q3 2017. Rezultatul de acum l-a depășit cu 22 milioane dolari pe cel din Q3 2016.

Compania a livrat peste 83.000 de mașini, dintre care 55.000 au fost Model 3. Musk a spus că ținta este ca producția să treacă de 500.000 de mașini/an.

În interviu, Musk a mai spus că sunt 70% şanse ca într-o zi să ajungă pe Marte cu ajutorul unei rachete făcute de firma lui, SpaceX. El susține că o astfel de călătorie spre Marte va fi posibilă în șapte ani, iar biletele vor costa ,,în jur de câteva sute de mii de dolari.”

Parallax

Vizualizari
3700
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri