Claudiu Zamfir

Ultima tendință în HoReCa: Un bucătar român scoate la vânzare un NFT

Thumbnail

Într-o perioadă în care afacerile HoReCa sunt greu lovite de măsurile anti-pandemice adoptate de autorități, un bucătar român se orientează către un business digital la modă: NFT-urile.

Chef Florin Dumitrescu, cunoscut mai ales de la show-urile TV „MasterChef” și „Chefi la cuțite”, lansează și el un pachet NFT. Inițialele NFT vin de la non-fungible token. Token-ul este o dovadă care îi dă posesorului acces la o valoare digitală. Caracterul non-fungibil presupune că token-urile nu pot fi replicate. Aceste caracteristici fac din NFT-uri bunuri digitale unice, iar asta suscită interesul colecționarilor. NFT-urile căutate de colecționari nu au o existență fizică, palpabilă, ele „trăiesc” pe platforme blockchain.

Pachetul NFT scos la vânzare de Florin Dumitrescu se numește „Unusual Foie Gras”. Viitorul cumpărător va deveni unicul proprietar al fotografiei originale a NTF-ului, al rețetei scrise, al celor două cărți lansate de chef Florin Dumitrescu – „Gătește cu mine” și „Românește. Punct și de la capăt” –  însoțite de un autograf personalizat, și al unui sorț semnat de cunoscutul chef.

„Unicitatea este cel mai valoros atribut al acestui trend digital. Ceea ce ofer acum este doar începutul. În timp, este posibil ca NTF-ul să te aducă atât de aproape de mine, încât poți să ai parte de un curs de gătit one-on-one sau de o cină pe care să ți-o gătesc chiar eu” - a spus Florin Dumitrescu  pe StartupCafe.ro.

NFT-ul său va fi lansat pe platforma opensea.io , pe care și cântăreața Delia a scos la vânzare un astfel de produs digital.

Parallax

Vizualizari
2883
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri