Claudiu Zamfir

Telefoanele chinezești Honor, prezentate oficial pe piața românească, după desprinderea mărcii de Huawei

Thumbnail

Marca de telefoane Honor, achiziționată recent de statul chinez de la Huawei, a fost prezentată oficial și pe piața românească, dar disponibilitatea produselor în România va fi anunțată ulterior, a precizat vineri, compania, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

În cadrul evenimentului de lansare, compania a prezentat cele mai noi smartphone-uri HONOR printre care HONOR X8, HONOR Magic4 Lite și HONOR Magic4 Pro. Prețurile variază de la 1300 lei până peste 5.000 de lei.

„Suntem mândri de lansarea brandului HONOR, dar și a celor mai noi telefoane în România, prin care ne propunem să oferim experiențe superioare de interacțiune cu tehnologiile performante tuturor utilizatorilor. Suntem încrezători că vom reuși să ne diferențiem pe piața locală, extrem de competitivă, și să ieșim în evidență cu produse revoluționare. Seria noastră premium HONOR Magic este o adevărată emblemă a tehnologiei noastre inovatoare și o dovadă a dorinței de a depăși în mod constant limitele de până acum ale industriei”, a declarat Zachary Jiang, Președintele HONOR în regiunea CEE & Europa de Nord.

Brandul Honor a fost fondat în anul 2013, ca divizie de telefoane „de buget redus” a gigantului chinez tech Huawei. În urma dificultăților cu care Huawei s-a confruntat pe fondul sancțiunilor americane asupra companiei, divizia Honor a fost vândută, în noiembrie 2020, către Shenzhen Zhixin New Information Technology, o firmă de stat, controlată de autoritățile din Shenzhen, orașul natal al Huawei.

Spre deosebire de Huawei, noile telefoane Honor beneficiază de sistemul de operare Google, Android, nefiind supus sancțiunilor guvernului american.

HONOR X8 – specificații tehnice

Modelul HONOR X8 are un design „ultra-subțire”, un ecran mare și se adresează iubitorilor de fotografie:

  • cameră „ultra-clară” de 64 MP.  
  • procesor Qualcomm Snapdragon® 680, de 6 nm,
  • HONOR RAM Turbo (6G+2G), o tehnologie prin care - spune HONOR - „convertește o parte din memoria flash în RAM, astfel încât o capacitate de 6GB RAM poate fi mărită la 8GB RAM.

HONOR Magic4 Lite și HONOR SuperCharge - specificații tehnice

Modelul HONOR Magic4 Lite este echipat cu un ecran HONOR FullView de 6,81 inchi, care afișează 16,7 milioane de culori. Se adresează celor care folosesc smartphone-ul la vizionarea filmelor sau la jocuri.

HONOR Magic4 Lite 5G este echipat cu Snapdragon® 695 5G, un procesor avansat de 6 nm susținut de GPU Qualcomm® Adreno™ și de procesorul Qualcomm® Kryo™ 660.

HONOR Magic4 Pro – specificații tehnice

Ecranul HONOR Magic4 Pro poate afișa până la 1,07 miliarde de culori și este compatibil cu DCI-P3, oferind experiențe cinematografice.

Telefonul are un design „Eye of Muse”, cu un afișaj LTPO cu patru curbe de 6,81 inchi și margini „ultra-subțiri”.

Seria HONOR Magic4 incorporează modurile HONOR Magic-Log Movie Master și AI Film Effects. Astfel, telefonul „oferă prima înregistrare video Log 4K pe 10 biți din industrie cu 60 de cadre pe secundă, depășind standardele anterioare din industrie” - susține HONOR.

 

Parallax

Vizualizari
2028
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Lorant
Barla
"din Schengen, orașul natal al Huawei"? Poate din Shenzhen.
Claudiu
Zamfir
Shenzhen, am gresit eu, multumesc, Lorant. M-am decuplat putin de degete când am scris si mi-a iesit Spatiul Schengen. Ne chinuim de 15 ani să aderăm și probabil că a devenit un fel de obsesie și pt mine

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri