Claudiu Zamfir

Huawei vrea să vândă Honor. Prețul și cumpărătorul (surse Reuters)

Thumbnail

Compania chineză Huawei, al doilea cel mai mare producător mondial de telefoane mobile,  intenționează să vândă brandul său de smartphone-uri mai ieftine, Honor, scrie, marți, agenția de știri Reuters, care a aflat prețul preconizat și eventualul cumpărător de la surse apropiate tranzacției planificate.

Huawei ar urma să ia 15,2 miliarde de dolari cash, în schimbul lui Honor, potrivit surselor Reuters. În acest preț ar urma să intre aproape toate activele Honor, inclusiv brandul, capacitatea de cercetare-dezvoltare și managementul lanțului de furnizori.
 
Cumpărătorul în discuție este un consorțiu condus de compania Digital China, un mare distribuitor al telefoanelor Honor, alături autorități publice ale orașului Shenzhen, „leagănul” Huawei - conform surselor citate de Reuters.

Reamintim că Huawei se află sub sancțiuni din partea administrației Trump de la Washington, care au condus la pierderea accesului noilor telefoane ale companiei chineze la tehnologiile gigantului IT american Google, inclusiv la popularul sistem de operare Android. De asemenea, administrația Trump, încă pe poziții la Washington, se opune implicării Huawei în dezvoltarea de rețele de telecomunicații 5G în SUA și în țările aliate.

Odată cu venirea democratului Joe Biden la Casa Albă, care ar urma să se petreacă în ianuarie 2021, „războiul” comercial americano-chinez ar urma să se mai calmeze, dar este prea devreme pentru a previziona evoluția sancțiunilor SUA asupra Huawei, crede Greg Gilligan, președinte al Camerei de Comerț Americane în China, cu sediul la Beijing, citat de CNBC.

Parallax

Vizualizari
2042
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri