Denisa Crăciun

Taxiul zburător electric Lilium a obținut o finanțare de 119 milioane dolari

Lilium

Compania germană Lilium, dezvoltatoarea unui taxi zburător electric, listată la bursa americană Nasdaq, a strâns 119 milioane dolari, finanțare obținută printr-un plasament privat. 

Lilium, care s-a listat la Nasdaq în septembrie 2021 prin metoda SPAC (special-purpose acquisition company), dezvoltă eVTOL, un taxi zburător electric. Compania a anunțat că a încheiat cu succes plasamentul privat și a atras suma de 119 milioane dolari de la acționari, noi investitori și parteneri strategici. 

Printre participanți se numără Honeywell și Aciturri, precum și LGT, Lightrock, chinezii de la Tencent sau B. Riley Securities. 

„Suntem încântați să avem un grup susținători de calitate într-un mediu economic provocator. Aceste fonduri ne vor consolida bilanțul și vor ajuta la eforturile noastre de comercializare”, a spus CEO-ul companiei, Klaus Roewe.

Strângerea de capital a fost un plasament privat și o ofertă directă înregistrată (RDO). Acum, Lilium, companie din Munchen, intenționează să folosească fondurile pentru operațiuni și pentru dezvoltarea unui nou produs, Lilium Jet. Totodată, o parte din capitalul atras va fi folosit pentru plata facturilor. 

Și Volocopter, startupul german rival al Lilium, care vrea să lanseze un serviciu urban de taxi aerian cu drone electrice, și-a mai asigurat recent încă 182 de milioane de dolari în runda de finanțare Serie E pe care a deschis-o în luna martie 2022.

Atunci Volocopter a primit o investiție de capital de risc de 170 de milioane de dolari de la Korean WP Investment, cu participarea Atlantia și  Honeywell, în runda de finanțare Serie E.

Parallax

Vizualizari
934
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri