Redacția StartupCafe.ro

SUA: Firmă de creditare în criptomonede cere intrarea în faliment, odată cu scăderea piețelor crypto

Thumbnail

Firma americană de creditare în criptomonede Voyager Digital a cerut miercuri intrarea în faliment, în SUA, devenind o altă victimă a unei scăderi dramatice a preţurilor care a zdruncinat sectorul monedelor digitale, conform Reuters, citat de News.ro

Creditorii în criptomonede, cum ar fi Voyager, au crescut în timpul pandemiei de Covid-19, atrăgând deponenţi cu rate mari ale dobânzii şi acces facil la împrumuturi rareori oferite de băncile tradiţionale.

Cu toate acestea, recenta scădere a pieţelor crypto, declanşată de căderea a două monede majore în luna mai, a afectat creditorii.

Celsius, cu sediul în New Jersey, a blocat în iunie retragerile şi a angajat consilieri pentru o posibilă declaraţie de faliment.

Voyager a îngheţat retragerile luna aceasta, la fel ca şi un alt creditor, Vauld din Singapore.

Săptămâna trecută, Voyager a declarat că a emis o înştiinţare a neîndeplinirii obligaţiilor către fondul de hedging în criptomonede Three Arrows Capital (3AC) din Singapore, pentru că nu a efectuat plăţi pentru un împrumut în criptomonede în valoare totală de peste 650 de milioane de dolari.

3AC a depus ulterior cerere de faliment, potrivit unei legi care le permite debitorilor străini să protejeze activele americane, devenind unul dintre cei mai importanţi investitori afectaţi de scăderea preţurilor cripto.

3AC este acum în curs de lichidare, a informat Reuters săptămâna trecută.

Parallax

Vizualizari
582
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.586
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.586

Articole publicate : 882
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri