Denisa Crăciun

Analiză crypto: Problemele Bitcoin continuă. Upgrade-ul Cardano atinge un prag important

Thumbnail

Problemele Bitcoin au continuat și săptămâna trecută, cu o depreciere a prețului care s-a derulat pe întreg parcursul săptămânii, spune analistul eToro, Simon Peters.

Prețul BTC a fost supus unei volatilități mai reduse decât în săptămânile anterioare de tranzacționare, acesta s-a mișcat pe o tendință descendentă, după ce a început săptămâna în jurul valorii de 21.000 de dolari, tranzacționându-se până la nivelul actual de aproximativ 19.000 de dolari la mijlocul săptămânii, arată analistul platformei de investiții pentru piața criptoactivelor.

Chiar și așa, un fenomen este în curs de desfășurare cu BTC.

Pe măsură ce prețul scade, așa-numitele "balene" bitcoin, sau deținătorii cu acumulări mari de criptoactive, se mișcă pentru a cumpăra mai multe tokens.

Cel mai mare portofel bitcoin (non-exchange), a cărui identitate rămâne necunoscută, a mai achiziționat mii de token-uri pe măsură ce prețul a scăzut, ridicându-și valoarea la peste 2,53 miliarde de dolari.

Redăm analiza privind piața crypto.  

Ether a cunoscut o evoluție similară în cursul săptămânii, criptoactivul începând în jurul valorii de 1.200 de dolari, înainte de a se tranzacționa până la aproximativ 1.050 de dolari până joi, apoi s-a menținut constant de atunci.

Scăderea prețului pentru ETH vine pe măsură ce progresul către The Merge avansează. Upgrade-ul Gray Glacier a fost implementat cu succes pe Ethereum Mainnet săptămâna trecută, aducând The Merge cu un pas mai aproape - unde rețeaua va face o tranziție la proof-of-stake, ceea ce ar putea avea un impact major asupra economiei platformei.

UE adoptă legile MiCa

Uniunea Europeană a avansat cu un nou set de norme care să reglementeze criptoactivele și piețele implicate. Este un pas important în reglementarea cripto, puține alte jurisdicții aplicând reguli atât de detaliate pentru acest sector.

Cerințele privind rezervele pentru stablecoins au fost întărite, au fost instituite noi norme privind raportarea tranzacțiilor, iar ESMA are noi competențe pentru a aplica măsuri furnizorilor de criptoactive care nu protejează investitorii sau nu respectă normele pieței, amenințând stabilitatea.

Desigur, doar timpul va spune care va fi impactul economic asupra pieței cripto. UE este un segment mare, dar nu cel mai mare.

O mare parte din inovație provine din Europa, dar, în realitate, cripto are nevoie, în general, de o supraveghere mai mare pentru a stabili reguli de bază esențiale pentru investitori și pentru a stabiliza piețele, fără a sufoca inovația.

UE este lider, dar, odată cu proiectul de lege privind serviciile și piețele financiare care urmează să fie adoptat în Regatul Unit, aceasta țară va urma în curând.

Upgrade-ul Cardano atinge un prag important

Lanțul de blocuri de contracte inteligente Cardano a atins o etapă importantă în demersul său către un nou hard fork pentru platformă.

Încercând să îmbunătățească performanța blockchain-ului, introducerea "pipelining-ului" ar putea avea un impact radical asupra eficienței sale

Cardano formează unul dintre cele câteva blockchains majore care acum concurează în mod esențial pentru a atrage interesul proiectelor blockchain și cripto ca bază pentru activitatea lor.

Ca atare, este esențial ca platforma să continue să se dezvolte pentru a rămâne competitivă.

Pipelining implică punerea în loturi a tranzacțiilor pentru a economisi timp pentru utilizatorii rețelei.

Aceasta promite să accelereze timpii de tranzacționare și să crească capacitatea de trafic. Rămâne de văzut dacă acest lucru se va concretiza în practică - un indiciu că hard fork-ul a fost un succes ar putea sprijini prețul criptoactivelor.

JPMorgan vede sfârșitul “iernii” crypto

JPMorgan, care și-a continuat demersul în domeniul cripto, în ciuda unui trimestru dificil pentru investitori, spune că vede în finanțarea sănătoasă și în oprirea contagiunii semnale că iarna cripto ar putea lua sfârșit în curând.

Banca atinge un punct cu adevărat important în afirmația sa potrivit căreia finanțarea continuă să curgă către proiectele cripto.

Ceea ce este diferit acum față de retragerile din trecut este faptul că investitorii de retail nu mai sunt singuri în fața adversității.

În schimb, multiple instituții financiare majore și alte instituții sunt acum și ele prezente pe piață. Ideea pe care o exprimă JPMorgan este clară - în timp ce unii bani ies din sector, alții continuă să cumpere.

Prin urmare, ceea ce este esențial pentru investitori este să analizeze cu atenție cazurile de utilizare și să se uite la cele care prezintă cele mai puternice oportunități pe termen lung.

Parallax

Vizualizari
4955
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri