Claudiu Zamfir

Analiză crypto: Prețurile Bitcoin și Ethereum „au alunecat sub pragurile lor cheie de suport”

Thumbnail

Prețurile principalelor criptomonede, Bitcoin și Ethereum, au alunecat, săptămâna trecută, „sub pragurile lor cheie de suport”, comentează, luni, Simon Peters, analist crypto al aplicației de tranzacționare eToro, după ce BTC a picat sub pragul de 20.000 de dolari, iar ETH sub 1.000 de dolari.

Sâmbătă, 18 iunie 2022, prețul Bitcoin a scăzut până la 17.786 de dolari și 59 de cenți, conform datelor de pe Coindesk, cel mai scăzut nivel din decembrie 2020 încoace. Față de prețul cu care a început anul 2022, BTC a picat 61%. Față de vârful atins în noiembrie 2021, Bitcoin a picat cu 73% sâmbătă, 18 iunie 2022. Practic, cine a cumpărat pe 9 noiembrie 2021 un Bitcoin și l-a vândut pe 18 iunie 2022 a pierdut aproape 50.000 de dolari în jumătate de an.  

Luni, 20 iunie, 1 BTC se tranzacționa puțin peste 20.000 de dolari.

Thumbnail

Prețul BTC în ultimele 12 luni (Coindesk)

Ethereum a căzut sâmbătă noaptea sub 1.000 de dolari, ajungând la un minimum de 902 dolari și 44 de cenți, cel mai mic nivel din ianuarie 2021 încoace. Față de prețul cu care a intrat în anul 2022, ETH a pierdut 75% până sâmbătă, 18 iunie 2022. De la vârful atins în noiembrie 2021, Ether a picat 81%, sâmbătă. Cine a cumpărat 1ETH în 9 noiembrie 2021 și l-a schimbat pe dolari în 18 iunie 2022 a pierdut aproape 4.000 USD.

Luni, 20 iunie 2022, ETH se tranzacționa la un preț puțin peste 1.100 de dolari.

Thumbnail

Evoluția ETH în ultimele 12 luni (Coindesk)

„Atât Bitcoin, cât și Ethereum au alunecat săptămâna trecută sub pragurile lor cheie de suport, în timp ce piețele cripto continuă să resimtă o adversitate semnificativă datorată creșterii inflației și a ratelor dobânzilor. Condițiile actuale ale pieței nu oferă prea mult loc pentru optimism. Evaluările sunt foarte deprimante după o evoluție foarte bună în ultimele 18 luni. Ne-am întors acum în zona evaluărilor din 2020, dar prețurile se deplasează în continuare peste nivelurile pe care le-am văzut în urmă cu doar 18 luni”, a comentat analistul eToro Simon Peters, într-un comunicat transmis luni StartupCafe.ro.

Fluctuațiile pe piața crypto nu sunt deloc ceva nou.

„În ceea ce privește scăderile, piața cripto s-a mai confruntat cu astfel de situații - în termeni relativi. Bitcoin a înregistrat o cădere de aproximativ 84% de la maximele din decembrie 2017 până la minimul din decembrie 2018. Deși evidențierea perspectivei pe termen lung a oricărui activ nu este întotdeauna o lectură ușoară pentru investitorii care au cumpărat la niveluri mai ridicate, ceea ce este esențial aici este că orice caz de investiție pe termen lung făcut pentru criptoactive ar trebui să rămână valabil atunci când sunt luate în considerare ideile de bază și sunt luate în considerare tendințele istorice ale prețurilor” - spune Peters în analiza sa.

Cum au evoluat prețurile Cardano și Elrond

Și Cardano a picat abrupt, sâmbătă, 18 iunie 2022, până la 0,4239 dolari, urmând liderii și tendința generală a pieței. Luni, 20 iunie, Cardano a urcat, însă, destul de bine, până la 0,5074 dolari, conform datelor de pe Coinmarketcap. În 2 zile, Cardano a crescut cu aproape 20%. Cine a profitat de căderea generală de sâmbătă a putut înregistra câștiguri bune după 2 zile.

Analistul eToro menționează anumite actualizări așteptate de comunitatea crypto la Cardano.

„Fondatorul Cardano, Charles Hoskinson, a anunțat mai multe actualizări ale blockchain-ului Cardano, care vor intra în vigoare înainte de sfârșitul lunii iunie. Denumite hard fork "Vasil", actualizările vor îmbunătăți capacitatea rețelei, viteza de tranzacționare și, teoretic, vor scădea costurile. De asemenea, blockchain-ul va primi noi funcționalități de contracte inteligente și alte actualizări. Actualizările au loc într-un moment dificil pentru piețe, dar sunt încurajatoare pentru investitorii care privesc dincolo de zgomotul pe termen scurt al adversității prețurilor, spre viitor și posibilitățile rețelei de a-si consolida argumentele pentru investiții. În ultimii câțiva ani, Cardano a apărut ca un concurent important pentru companii precum Ethereum. Prețurile nu reflectă întotdeauna munca subiacentă care se depune în astfel de proiecte - utilizarea rețelei Cardano a crescut vertiginos din septembrie anul trecut, în ciuda faptului că prețul tokenului are o evoluție dificilă din cauza competiției și a pieței în general” - a comentat Simon Peters, în analiza transmisă StartupCafe.ro, luni.

Thumbnail

Evoluția prețului Cardano în ultimele 12 luni (Coinmarketcap)

Criptomoneda românilor de la Elrond a scăzut și ea în acest weekend, urmând tendința generală a pieței crypto. Sâmbătă, 18 iunie 2022, eGold a picat până la 43 de dolari și 38 de cenți, totuși peste nivelul minim al anului 2022, înregistrat pe 13 iunie, de 38 de dolari și 58 de cenți. Duminică, 19 iunie, EGLD a oscilat destul de mult, ajungând la un preț minim al zilei de 43 de dolari și 49 de cenți, conform datelor de pe Coinmarketcap. Prețul EGLD a crescut, însă, luni, 20 iunie 2022, ajungînd până la 56 de dolari și 88 de cenți. Practic, de pe o zi pe alta, criptomoneda sibienilor de la Elrond a crescut cu 30%.

Elrond pare să fi absorbit șocul incidentului pe care l-a avut în urmă cu două săptămâni, iar acum evoluează în tendințele generale din piața crypto.

Thumbnail

Prețul EGLD în ultimele 12 luni (Coinmarketcap)

O bancă internațională, la care BNR este membră, își lansează platformă de informații crypto

În analiza sa, Simon Peters mai menționează și faptul că Banca Reglementelor Internaționale (BRI/BIS, numita si Banca Decontărilor Internaționale) lansează o nouă platformă de informații pentru cripto. De precizat că Banca Națională a României este membro a BRI  încă din anul înfiinţării, 1930. În prezent, BRI numără 60 de membri, bănci centrale (inclusiv Banca Centrală Europeană) şi autorităţi monetare din toate zonele geografice. BNR deţine 8.564 de acţiuni (respectiv 42,8 milioane DST) din capitalul BRI, pentru care primeşte anual dividende. După 1990, BRI a acordat Băncii Naţionale a României asistenţă tehnică pentru consolidarea funcţiilor de bancă centrală, a precizat BNR, pe site-ul oficial.

Hub-ul de inovație al Băncii Reglementelor Internaționale lansează platforma de informații crypto pentru a furniza date atent verificate cu privire la proiectele din domeniu.

Analistul eToro consideră că noua platformă  „este o inovație binevenită într-un moment dificil pentru piețele cripto. Transparența este un element esențial pentru crearea încrederii în acest sector, astfel încât furnizarea de informații atent evaluate utilizatorilor și investitorilor este un pas important”.

Proiectul BRI va analiza, de asemenea, emiterea de CBDC prin intermediari. Criptomonedele reprezintă un spectru larg de inovații, idei și proiecte, așa că este foarte important ca instituții precum BRI să asigure supravegherea și, în esență, să urmărească modul în care se dezvoltă diverse domenii. Acest lucru asigură o mai mare supraveghere și protejează utilizatorii de riscurile cheie.

Parallax

Vizualizari
816
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri