Adi Iacob

SUA lansează o anchetă legată de manipularea prețului bitcoin

Thumbnail

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a lansat o investigaţie penală referitoare la posibila manipulare a preţurilor bitcoin şi ale altor criptomonede.

Investigaţia se concentrează pe practicile ilegale care influenţează preţurile, cum ar fi inundarea pieţei cu comenzi false pentru a păcăli alţi traderi, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Procurorii federali lucrează cu Comisia pentru Tranzacţii cu Contracte de Mărfuri (CFTC).

Reprezentanţii Departamentului de Justiţie şi cei ai CFTC nu au fost disponibili pentru comentarii.

Ancheta, despre care sursele apropiate situației au spus că este în faza incipientă, face parte din ultimele eforturi ale Statelor Unite de a reglementa o industrie care a fost inițial adoptată de cei care nu aveau încredere în bănci și în controlul guvernului asupra politicii monetare.

Creșterea cotației bitcoin — la aproape 20.000 de dolari în 2017 dupa ce a început anul sub 1.000 de dolari — a fost o adevarată atracție pentru investitori. Acest lucru a determinat autoritățile să fie preocupate de faptul că mulți oameni investesc în monede digitale fără să știe riscurile. De exemplu, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC, o agenție guvernamentală creată de Congres pentru a reglementa piețele de valori mobiliare și pentru a proteja investitorii  — un fel de ASF la noi) a deschis zeci de investigații privind ofertele inițiale de monede (ICO), din cauza suspiciunilor că multe sunt înșelătorii.

SEC a mers atât de departe încât a creat un ICO fals pentru a atrage atenția asupra escrocheriilor din piața criptomonedelor.

Citește și Autoritățile americane au creat un ICO fals pentru a atrage atenția asupra escrocheriilor din piața criptomonedelor

Investigația vine într-un moment în care schimburile de criptomonede, precum platforma Gemini a gemenilor miliardari Winklevoss, au încheiat un parteneriat cu Nasdaq pentru a monitoriza toate piețele pentru a identifica tipare de tranzacționare neobișnuite, utilizând o tehnologie de supraveghere folosită de cele mai mari burse din lume, scrie publicația CCN.

Preţul bitcoin a scăzut joi, în urma informaţiei, cu peste 1%, la circa 7.539 dolari pe unitate, investitorii fiind îngrijoraţi că această investigaţie ar putea duce la introducerea unor reglementări mai stricte referitoare la monedele virtuale.

La momentul redactării acestui articol, cotația bitcoin era de 7,474 dolari, potrivit CoinMarketCap.com.

Thumbnail
coinmarketcap.com

Surse: BloombergCCNCoinMarketCap.com
Parallax

Vizualizari
3920
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri