Adi Iacob

Autoritățile americane au creat un ICO fals pentru a atrage atenția asupra escrocheriilor din piața criptomonedelor

Thumbnail

Printre eforturile autorităților americane de a preveni escrocheriile din domeniul criptomonedelor, U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), o agenție guvernamentală creată de Congres pentru a reglementa piețele de valori mobiliare și pentru a proteja investitorii (un fel de ASF al americanilor), a creat o ofertă inițială de monede (ICO) falsă prin care speră sa tragă semnale de alarmă pentru entuziaștii câștigurilor rapide.

SEC a înființat site-ul HoweyCoins.com, care duce oamenii la o pagină informativă despre pericolele din piața monedelor digitale atunci când apasă butonul "cumpără monede acum”.

Thumbnail
site-ul ICO-ului fals (howeycoins.com)
Thumbnail
site-ul pe care ajungi dacă apeși pe Cumpără Acum (investor.gov/howeycoins)

"Am creat site-ul fals HoweyCoins.com ca un instrument educațional care să avertizeze investitorii cu privire la posibilele fraude care implică active digitale precum cripto-valutele și ofertele de monede”, scrie pe site-ul pe care ajungi daca vrei să cumperi moneda Howey. 

Site-ul este o cascadorie elaborată a autorităților americane — HoweyCoins.com conține chiar și un white paper (un document în care creatorii de criptomonedele includ mai multe informații despre moneda respectivă și despre tehnologiile sale subiacente) fals. 

Howeycoin White Paper by Adi Iacob on Scribd

SEC a mers până la crearea de conturi false de celebrități pe Twitter care susțin Howey Coin, scrie The Verge, iar pe site este menționat că moneda digitală este aprobată de autoritățile americane. 

În ansamblu, este un fals destul de bun — dacă ar fi adevărat, pagina ar fi convins probabil cel puțin câțiva investitori să dea bani pe Howey Coin.

Parallax

Vizualizari
1254
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri