Adi Iacob

Tranzacție de 145 milioane dolari: Pandora, cel mai mare serviciu de muzică din SUA a cumpărat un start-up cu centrul de inginerie în România

Thumbnail

Serviciul de muzică prin streaming Pandora, una dintre cele mai mari platforme de acest fel din lume, a cumpărat AdsWizz, o companie specializată în publicitate digitală audio cu centrul principal de inginerie în București, într-o tranzacţie evaluată la 145 milioane de dolari.

Prin această achiziție, serviciul de muzică prin streaming își va îmbunătăți tehnologia dedicată reclamelor audio, rezultând o acoperire mai mare a audienței și mai multe posibilități de monetizare, potrivit unui comunicat de presă remis StartupCafe.ro.

Numit de Business Insider "Google al industriei audio", AdsWizz este una din puținele firme de ad tech complet dedicate industriei audio, cu o prezență în 39 de țări, deservind cei mai mari jucători din industrie: Spotify, Deezer, NRJ, Pandora, PodCastOne, Bauer Media, RMS.

Publicitatate în mediul audio crește cu aprox 42% de la an la an (conform IAB), ceea ce oferă companiilor AdsWizz și Pandora oportunități de capitalizare noi.

În prezent, AdsWizz are sediul principal în Statele Unite (San Mateo) și 150 de angajați la nivel global, iar centrul de engineering se află la București — unde se află cei mai mulți angajați ai firmei.

AdsWizz o să continue să crească biroul din Romania în urma acestei achiziții cu aproximativ 50%, dorind ca împreună cu Pandora, să dezvolte  mai multe produse și să penetreze cât mai multe piețe, potrivit Silviei Mihailescu, Director of Product Marketing la AdWizz.

Companiea va continua să caute profile de Java developers, Big Data, QA Automation Developers, Operation Engineers și DevOps.

În urma tranzacției de 145 de milioane USD, AdsWizz devine subsidiara companiei Pandora, iar Alexis van de Wyer rămâne CEO.

În prezent, serviciul de streaming Pandora nu este disponibil în România.

Citește și Spotify se lansează în România. Artiştii români au acces la platformă

 

 

Parallax

Vizualizari
2096
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri