Adi Iacob

Start-up fondat de români, cumpărat de o platformă de joburi britanică

Thumbnail

Startup-ul din domeniul recrutării Work in Startups, fondat de antreprenorii români Diana Proca Ilinca și Alex Borbely în Marea Britanie, a fost cumpărat de motorul de căutare de joburi britanic Adzuna.

Lansat în 2011, Work In Startups și-a propus să creeze o modalitate prin care startup-urile să găsească mai ușor talente în domeniul tehnic și cel creativ, fără a trebui să plătească pentru recrutori sau să utilizeze platforme de recrutare generice. TechCrunch scrie că platforma cu origini românești a devenit un instrument important în procesul de recrutare pentru startup-urile din Regatul Unit.

Printre clienții Work in Startups se numără Amazon Webservices, Badoo și SeedCamp.

Detaliile tranzacțiilor nu au fost divulgate, însă Adzuna va prelua doar operațiunile platformei Work In Startups, în timp ce acesta va continua să funcționeze ca un brand independent alături de comunitatea creată în jurul său.

"Pe măsură ce continuăm să creștem și să învățăm din ce în ce mai mult despre piață, am realizat că nu întotdeauna căutarea generalistă este cea mai bună soluție pentru toți solicitanții de locuri de muncă sau angajatori, iar uneori un site de nișă poate oferi o experiență mai adaptată și poate construi o comunitate mai puternică", spune co-fondatorul Adzuna, Andrew Hunter.

La începutul acestui an, Adzuna a obținut investiții în valoare de 8 milioane de lire sterline de la Smedvig Capital, scrie TechCrunch. Platforma de recrutare britanică a fost lansată în 2011, iar de atunci s-a extins în 16 țări. Statele Unite, Germania, Olanda, Franța și Brazilia sunt cele mai puternice piețe ale sale, potrivit co-fondatorului Doug Monro.

Citește și Topul celor mai bine finanțate afaceri fintech din lume. Pe listă se află și 2 startup-uri fondate de români

Parallax

Vizualizari
1448
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri