Denisa Crăciun

Startup-ul românesc FintechOS a primit o finanțare de 10 milioane de dolari

Thumbnail

FintechOs, un startup românesc de tehnologie pentru sectorul financiar, a atras o finanțare de 10 milioane de dolari condusă de International Finance Corporation

Investiția a fost anunțată joi de compania International Finance Corporation (IFC), care va finanța furnizorul global de tehnologie pentru bănci și alte companii care oferă servicii financiare, potrivit unui comunicat IFC

Instituția financiară internațională sprijină strategia de extindere globală a FintechOS, prin facilitarea parteneriatelor cu rețeaua de clienți și parteneri bancari pe care a construit-o IFC.

Teodor Blidăruș (foto), cofondator și CEO al FintechOS spune că investițiile și sprijinul acordat de IFC pot contribui la tehnologia unică a startup-ului, dar și la „accesibilizarea serviciilor financiare esențiale pentru acele persoane juridice care sunt insuficient deservite”.

Acesta a mai precizat că „în ciuda emergenței unor noi tehnologii, cum ar fi tehnologia low code, instituțiile financiare mici și mari pur și simplu nu dispun de instrumentele necesare pentru a îmbunătăți nivelul de accesibilitate fizică și financiară”. 

La rândul său, IFC afirmă că cele 10 milioane de dolari investite în FintechOS ajută la „întâmpinarea nevoilor generate de transformarea digitală la nivelul băncilor și asigurătorilor”, iar în acest fel va putea fi oferit „sprijin categoriilor sociale defavorizate”.

Finanțarea este parte a rundei de investiții de serie B de 60 de milioane de dolari din aprilie 2021, conduse de Draper Esprit.

Ce este FintechOS

FintechOS este un startup românesc, care a fost lansat în 2017 de antreprenori locali și care oferă servicii digitale pentru industria financiară. 

FintechOS a atras investiții totale de 76 de milioane de dolari în cei patru ani de existență.

Urmărește un interviu cu Teodor Blidăruș, realizat de StartupCafe în decembrie 2020: 

Parallax

Vizualizari
1569
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri