Adi Iacob

Un startup fondat de foști angajați ai Skype și TransferwWise a obținut investiții de 2 milioane $

Thumbnail

Un software capabil să detecteze cazurile de spălare de bani (AML), dezvoltat de foști angajați ai TransferWise și Skype, a obținut investiții în valoare de 2 milioane de dolari.

Runda de finanțare (seed) a Salv a fost condusă de fondul de investiții Fly Ventures, alături de Passion Capital și Seedcamp. Printre investitorii se numără și fondatorul startup-ului fintech N26 (rivalul Revolut) și fostul Chief Information Officer (CIO) al Estoniei, scrie TechCrunch.

Înființat în iunie 2018, startup-ul a oferit inițial consultanță financiară, iar ulterior a dezvoltat un software care ajută băncile să găsească și să oprească infracțiunile financiare. 

Thumbnail
(Software-ul Salv/Sursa foto: https://salv.com/)

Cofondatorul și CEO-ul Salv ― Taavi Tamkivi ― a condus echipele antifraudă la TransferWise și Skype. De asemenea, cofondatorul și COO-ul startup-ului ― Jeff McClelland ― a lucrat în echipa antifraudă de la Skype înainte de a se angaja la TransferWise, mai întâi ca analist și apoi în departamentul de HR. Și CTO-ul Salv ― Sergei Rumjantsev ― a fost, de asemenea, angajat al TransferWise, unde a condus echipa de ingineri responsabili cu verificarea tranzacțiilor.

Serviciile financiare din Europa se confruntă cu multe probleme în ceea ce privesc fraudele și în ciuda miliardelor de euro cheltuiți de actorii din sectorului bancar european pentru soluționarea problemelor, specialiștii estimează că doar 1-2% din cazurile de spălare de bani sunt detectate (la nivel mondial).

La finalul lunii trecute, un alt startup AML fondat de un fost asociat la JP Morgan (în timpul crizei financiare din 2008), care folosește inteligența artificială pentru a detecta cazurile de spălare de bani a obținut investiții de 11,7 milioane dolari. 

Parallax

Vizualizari
552
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri