Adi Iacob

Un startup care folosește inteligența artificială pentru a detecta cazurile de spălare de bani obține investiții de 11,7 milioane $

Thumbnail

Un startup care dezvoltă un software pentru industria financiară, bazat pe inteligența artificială, a anunțat că a obținut investiții în valoare de 11,7 milioane de dolari. TookiTaki va folosi finanțarea pentru a îmbunătăți software-ul lor capabil să detecteze cazurile de spălare de bani (AML) și pentru a angaja mai mulți oameni în birourile sale din Statele Unite, Singapore și India.

Runda de finanțare (serie A) a fost condusă de Viola Fintech și SIG Asia Investment, scrie TechCrunch. Printre investitori se mai numără și Normura Holdings, Illuminate Financial, Jungle Ventures și SEEDs Capital.

TookiTaki a fost co-fondată de CEO-ul actual Abhishek Chatterjee și COO-ul Jeeta Bandopadhyay în 2012. 

Chatterjee a fost asociat la JP Morgan în timpul crizei financiare din 2008 și a colaborat cu autoritățile de reglementare din Statele Unite pentru a se asigura că produsele băncii respectă noile reglementări.

În acea perioadă, el declara că a realizat că soluțiile actuale de combatere a spălării banilor au redus eficiența programelor de conformitate și că s-a străduit să țină pasul cu creșterea tranzacțiilor bancare digitale și online. 

Software-ul are două module principale: unul care caută tranzacții suspecte pe diferite sisteme și unul care monitorizează clienții individuali și corporativi cu risc ridicat. Alte caracteristici TookiTaki includ algoritmi de învățare automată care se actualizează constant pentru noile metode de spălare de bani și împart alertele în pe categorii cu riscuri mici, medii și ridicate, ceea ce oferă companiile posibilitatea să își dea seama ce investigații trebuie prioritizate.

Parallax

Vizualizari
574
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri