Claudiu Zamfir

100 milioane euro, finanțare pentru platforma online de mașini SH Spotawheel, prezentă și în România

Thumbnail

Platforma online de vânzare-cumpărare de mașini second hand Spotawheel, care a intrat recent și pe piața românească, anunță joi, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că a obținut și o finanțare de 100 de milioane de euro de la investitori.

Runda de finanțare, care constă într-un mix de capitaluri și garanții cu active,  a fost condusă de VentureFriends. Au mai participat Adevinta Ventures, UNIQA Ventures, Rockaway Ventures, Velocity Partners, FJ Labs, Collective Spark, Endeavor Catalyst și alți investitori. Runda de garanții cu active a fost condusă de un fond de credit de 3,5 milioane de euro din Marea Britanie, alături de investitori instituționali. Fondul de credit a subscris și la runda de capitaluri.

În cei 6 ani de existență, platforma online origiară din Grecia ajunge astfel la investiții totale de peste 128 milioane dolari, conform Crunchbase.

„Este uimitor să accelerăm parcursul nostru de transformare digitală a peisajului mașinilor rulate din ECE, susținuți de clienții, personalul și finanțatorii noștri. Ne dorim să le oferim clienților noștri cea mai mare varietate de mașini excelente, precum și cele mai bune opțiuni pentru a fi proprietari sau doar pentru a le conduce. Produsele fintech aflate în dezvoltare, cum ar fi oferta noastră de abonamente pentru mașini rulate, urmează această logică, permiţând mai multă flexibilitate pentru ca oricine să poată conduce mașini excelente și sigure”, a declarat Charis Arvanitis, fondator și CEO al Spotawheel.

Platforma de comerț online cu mașini rulate  preconizează o creștere cu de 5 ori a varietății de vehicule de calitate în acest an, cu ajutorul capacităților algoritmice brevetate, continuând să extindă capacitatea de pregătire internă până la 50.000 de mașini pe an.

Compania preconizează că va angaja peste 700 de persoane în următoarele 12 luni, crescând operațiunile din Germania și punând bazele unor noi echipe în Europa de Vest.

Spotawheel susține că aduce mai multă transparență în tranzacțiile cu automobile la mâna a doua, printr-un motor de aprovizionare care îmbină tehnologii precum big data și machine learning cu „ingeniozitatea umană”.

Parallax

Vizualizari
1021
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri