Raluca Abrihan

Cel mai mare investitor în startup-uri IT, SoftBank, lansează un fond de investiţii de 100 milioane dolari pentru firme conduse de americani de culoare

Thumbnail

Cel mai mare fond de investiţii din lume, SoftBank – investior în companii precum Uber, OneWeb, Boston Dynamics sau WeWork, a anunţat lansarea unui fond de investiţii de 100 de milioane de dolari dedicat firmelor fondate sau conduse de americani de culoare, pentru “a încuraja diversitatea” la nivel de conducere a companiilor, scrie BusinessInsider.

“Opportunity Growth Fund” (Fond pentru oportunităţi de creştere) este lansat tocmai în contextul protestelor din Statele Unite, iar fondatorii noului fond de investiţii sunt afro-americani, lideri in industria IT, Stacy Brown-Philpot – CEO al TaskRabbit şi confondatourl Pindrop, Paul Judge.

Fondul are ca scop contribuţia la îmbunătățirea diversității în lumea startup-urilor, care sunt conduse într-un număr copleșitor de mare doar de fondatorii bărbaţi albi. Doar 1% din startup-urile finanţate de fonduri cu capital de riscuri sunt conduse de negri, potrivit Crunchbase.

"Fondatorii și antreprenorii de culoare au atât de mult potențial, dar se confruntă cu barierele nedrepte pe care fondatorii albi nu le au", a declarat Marcelo Claure, COO al SofBank. "Aceasta este oportunitatea noastră de a elimina aceste bariere pentru o nouă generație de fondatori."

Gigantul telecom SoftBank a fost fondat de omul de afaceri Masayoshi Son, cel mai bogat japonez.

Softbank este o forta pe piata media si telecom, avand o valoare de piata de 68 miliarde dolari. Compania este condusa de Masayoshi Son. Softbank a investit si in gigantul online chinez Alibaba. Cele mai mari achiziţii ale Softbank au fost în 2013, când a preluat cu 22 mld dolari 77% din acţiunile Sprint Nextel, în 2006, când a cumpărat cu 15 mld. dolari divizia japoneză a Vodafone, urmate apoi de achiziţia dezvoltatorului britanic de procesoare ARM, cu 32 miliarde dolari.

În materie de startup-uri Softbank a investit în: We Company, Slack, Uber, OneWeb, Boston Dynamics, Brain Corp. Lemonade, Cambridge Mobile Telematics, Paytm, Plenty şi multe altele.

Parallax

Vizualizari
729
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri