Claudiu Zamfir

Șoferii vor putea câștiga bani pe aplicația Bolt în Craiova și Pitești

Thumbnail

Aplicația de transport urban Bolt se duce în Craiova după rivalul Uber, dar pătrunde și în Pitești, cu serviciile sale de ride-hailing, prin care șoferii parteneri pot câștiga bani oferind curse populației.

UPDATE. Imediat după comunicatul Bolt, cei de la Uber România au anunțat, la rândul lor, că se extind și la Pitești.

Cu Pitești și Craiova, Bolt ajunge în 10 orașe din România cu serviciul său de ride-hailing, în timp ce Uber operează în 9 orașe românești cu serviciul său de transport persoane.

Cele 10 orașe în care se face transport de persoane prin aplicația Bolt sun: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, Ploiești, Galați, Pitești și Craiova, ultimele 4 fiind lansate în ultimele două săptămâni.

De partea cealaltă  Uber este prezent cu serviciul de ridesharing în: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Constanța, Craiova, Galați și acum și în Pitești.

„Vom continua extinderea la nivel național cu lansarea în alte orașe în perioada următoare (...). Procesul de expansiune al companiei noastre este accelerat, dezvoltarea mergând pe mai multe planuri, de la deschiderea de noi orașe la lansarea și extinderea de noi servicii. În acest proces complex și foarte rapid, am căutat în fiecare oraș să respectăm cu strictețe toate prevederile legii cu privire la autorizațiile necesare șoferilor noștri parteneri și la condițiile de operare și să răspundem cerințelor impuse de pandemie”, a spus Cristian Sălceanu, country manager Bolt România.

Pe perioada lansării, prețul curselor Bolt din Pitești și Craiova începe de la 7 lei, în funcție de categoria aleasă, iar pasagerii beneficiază de reduceri de până la 50%, în limita a 7 lei.

Atât pasagerii, cât și șoferii au obligația legală de a purta permanent masca de protecție. Bolt recomandă, de asemenea, șoferilor săi parteneri să dezinfecteze mașinile după fiecare călătorie, iar pasagerilor să respecte regulile de distanțare socială și de igienă conform legilor în vigoare și recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Compania Bolt a fost fondată în anul 2013, în Estonia, sub numele de Taxify, de către Markus Villig, care avea doar 19 ani atunci și era încă licean, inspirat de aplicația americană Uber.

În prezent, Bolt derulează servicii de ride-hailing, livrări și închiriere de trotinete electrice, având circa 50 de milioane de utilizatori în peste 40 de țări.

În cei 8 ani de existență, „unicornul” estonian a obținut investiții de peste 600 de milioane de dolari, în mai multe runde de finanțare. Printre investitori se numără companii ca Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, precum și Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Update: Uber la Pitești

După anunțul Bolt privind extinderea la Craiova și Pitești, rivalul Uber, care opera deja în Craiova, a anunat acum că intră, la rândul său, și în Pitești, cu aplicația de transpot de persoane.

Începând de marți, Uber va fi disponibil în Pitești, al nouălea „oraș Uber” din România.

Între 6 și 18 aprilie, utilizatorii noi din Pitești pot folosi codul HELLOPITESTI pentru o reducere de 50% din costul a două curse UberX, pentru până la 7 lei reducere/călătorie. Codul promoțional este valabil pentru suma maximă de 7 lei, aplicat pentru două curse. Codul poate fi introdus în aplicație o singură dată și este valabil între 6 și 18 aprilie 2021.

La fel ca în celelalte orașe din România, șoferii parteneri din Pitești sunt licențiați pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor. În Pitești, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei, care oferă acces la curse convenabile și sigure, cu un timp de așteptare de doar câteva minute.  

Oficialii Uber România spun că plănuiau să lanseze serviciul în Pitești „de ceva vreme”. „Vrem  să devenim un partener de încredere pentru autoritățile locale pentru a oferi piteștenilor o alternativă de transport pe care se pot baza” - a completat Ana Maria Borlovan, country operations manager Uber România.
La fel ca în celelalte orașe din România, pasagerii din Pitești beneficiază de o serie de opțiuni disponibile în aplicația Uber, printre care și accesul la informații despre șofer, afișând fotografia acestuia alături de rating, modelul și numărul mașinii.

Anul trecut, Uber a lansat o serie de măsuri și proceduri pentru siguranță și igienă, pentru a ajuta comunitățile locale să se deplaseze cu ușurință în perioada pandemiei. Atât șoferii, cât și pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor și sunt rugați să confirme că au înțeles și că respectă regulile de sănătate și siguranță recomandate de organizațiile mondiale de sănătate.

În România, la fel ca în restul țărilor în care este prezent, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă șoferii poartă mască de protecție. Aceștia trebuie să-și facă un selfie înainte de a se conecta în aplicație. De asemenea, Uber a oferit șoferilor produse dezinfectante și a instalat în mod gratuit panouri separatoare în vehicule. Aplicația le reamintește șoferilor să se spele pe mâini, să-și dezinfecteze mașinile și să țină geamurile deschise pentru a facilita ventilația în timpul curselor.

Compania americană Uber, pionier al transportului în sistem ride-sharing și al conceptului mai general de sharing economy, a fost fondată în anul 2009, la San Francisco, de către Travis Kalanick și Garrett Camp. La început s-a numit UberCab, fiind o aplicație pentru smartphone-uri care permitea comanda de taxiuri. Mai târziu, cuvântul "cab" a fost eliminat din nume, devenind Uber.

Parallax

Vizualizari
2484
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri