Claudiu Zamfir

Un site de telefoane SH a primit o finanțare de 120 milioane dolari

Thumbnail

Afacerile cu telefoane mobile second hand recondiționate prind viteză la nivel internațional, iar acum un site francez pe care se vând gadget-uri la mâna a doua a primit o rundă de finanțare de 120 de milioane de dolari.

Back Market, un marketplace de telefoane mobile, laptopuri și alte astfel de dispozitive second hand, a primit runda de finanțare de la banca americană de investiții Goldman Sachs, cu participarea fondurilor Algaé Ventures și Eurazeo Growth, potrivit Crunchbase.com.

Astfel, platforma franceză de comerț online ajunge la investiții totale de 176 de miliane de dolari, în cei 6 ani de existență.

Startup-ul a fost fondat la Paris, de  Quentin Le Brouster, Thibaud Hug de Larauze și Vianney Vaute. Aflat într-o creștere puternică, Back Market s-a extins în alte 7 piețe, pe lângă Franța: Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Belgia și Austria.

În România, business-ul cu telefoane recondiționate este reprezentat de startup-uri ca Flip.ro și Fenix.eco. Totuși, piața românească de telefoane SH este dominată în continuare de vânzările de la om la om, pe OLX și alte site-uri de anunțuri.

Parallax

Vizualizari
7469
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri