Denisa Crăciun

Serviciul Google Pay, lansat de PayU și în România

Thumbnail

Procesatorul de plăți PayU lansează serviciul Google Pay și în România, după ce a încheiat un parteneriat cu gigantul tech Google, pentru a impulsiona comerțul electronic local și pentru a ajuta cumpărătorii, care vor putea utiliza plățile mobile pe care le folosesc deja în magazinele tradiționale, însă prin intermediul internetului, direct de pe telefon sau tabletă.

Plata cu portofelul electronic prin Google Pay poate fi făcută de pe telefoanele cu sistem de operare Android, fiind cele mai răspândite în România, cu o cotă de piață de aproape 80% din totalul utilizatorilor de dispozitive mobile, conform unui comunicat PayU transmis marți StartupCafe.ro.

Cum funcționează Google Pay

Google Pay este o metodă prin care poți plăti facil cu un card, fără a fi nevoie de completarea datelor de pe acesta. Astfel, utilizatorii au libertatea de a face plăți cu telefonul, fără a mai avea nevoie de acces la laptop, card sau cash.

Pentru a plăti cu Google Pay pentru cumpărăturile online utilizatorii trebuie să-și salveze detaliile cardului sau cardurilor în contul lor Google (AICI) sau prin intermediul aplicației mobile Google Pay.

Avantajele Google Pay sunt:

  • îmbunătățirea experienței cumpărătorilor;
  • disponibilitate extinsă în ceea ce privește numărul de carduri salvate;
  • funcționalitate tehnică optimizată;
  • creșterea vânzărilor prin prisma popularității crescute a acestei metode de plată;
  • securitate sporită a plăților și, implicit, un risc scăzut de fraudă.

„În România, tendința efectuării plăților cu telefonul depășise cu mult comenzile online realizate de pe laptop încă din 2019, diferența dintre aceste două canale de plată fiind atunci de 63,6% prin intermediului telefonului vs. 36,4% prin laptop / desktop. În același timp, deja 31% din totalul plăților electronice erau efectuate prin mobil sau smartwatch, tendință care se va accentua cu siguranță odată cu lansarea Google Pay”, a declarat Elena Gheorghe, Country Manager PayU România.

Anul trecut, în România, aproximativ 9 milioane de persoane au folosit comerțul online și, potrivit estimărilor, numărul va crește până 10,7 milioane de utilizatori până în 2025.

În România PayU a intrat în 2010 prin preluarea firmei ePayment fondată de omul de afaceri Radu Georgescu.

Aplicația de plăți Google Pay este disponibilă în România, începând cu 8 septembrie 2021 și oferă un mod rapid de a plăti în magazine, protejând datele de plată prin multiple niveluri de securitate.

Parallax

Vizualizari
1711
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri