Adi Iacob

Șeful Mastercard explică de ce compania s-a retras din proiectul criptomonedei Libra al Facebook

Thumbnail

CEO-ul Mastercard, Ajay Banga, a explicat într-un interviu acordat publicației Financial Times de ce compania americană de servicii financiare a decis să se retragă din proiectul criptomonedei Libra al Facebook. 

Potrivit lui Banga, membrii cheie ai Asociației Libra nu au putut da un răspuns clar atunci când au fost întrebați dacă vor la lupta împotriva spălării banilor sau dacă datele utilizatorilor vor fi stocate sau nu, scrie iHodl.com.

De asemenea, șeful Mastercard recunoaște că nu înțelege pe deplin modul în care susținătorii Libra intenționează să monetizeze afacerea.

"Când nu înțelegi cum se obțin banii, aceștia sunt obținuți în moduri care nu îți plac. (...) [n.r. când ești plătit în Libra] trebuie să primești [n.r. criptomonedele] ca pe un instrument pe care îl poți înțelege și trebuie să îl poți folosi pentru a cumpăra orez (...) Dacă ești plătit în Libra, care merg în Calibra [n.r. portofelul electronic], apoi le schimbi în lire sterline pentru a cumpăra orez, nu înțeleg cum funcționează asta", a spus Banga, citat de iHodl.com.

Mastercard nu a fost singura companie de tehnologie care a decis să părăsească Asociația Libra în octombrie 2019. Visa, PayPal și Stripe, care în trecut și-au arătat dorința de a susține proiectul lansat de Facebook, au decis, de asemenea, să renunțe la asociație.

Vodafone este ultima companie care a părăsit proiectul criptomonedei Libra, în luna ianuarie a acestui an.

Parallax

Vizualizari
2567
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri