Adi Iacob

Nouă scurgere de date de la Facebook. 3 milioane de utilizatori afectați

Thumbnail

La puțin timp după scandalul Cambridge Analytica, presa internațională scrie despre o altă scurgere de date a 3 milioane de utilizatori Facebook care au răspuns la un chestionar de personalitate.

Potrivit publicației New Scientist, datele au fost publicate pe un site slab protejat, unde ar fi putut fi accesate de persoane neautorizate. Publicația științifică scrie că datele conțin răspunsurile utilizatorilor Facebook la un test de personalitate numit myPersonality, însă nu includ numele persoanelor — în multe cazuri fiind vorba despre date cu privire la vârsta, sexul și statutul de relație a utilizatorilor, iar pentru 150.000 de persoane, datele conțin și postările de pe rețeaua de socializare.

Toate aceste date trebuiau să fie accesibile numai cercetătorilor aprobați printr-un site web colaborativ. Cu toate acestea, New Scientist a constatat că un nume de utilizator și o parolă care au permis accesul la date ar putea fi găsit "în mai puțin de un minut" cu o căutare online, permițând oricui să descarce informațiile.

Echipa din spatele myPersonality permitea oricărui cercetător să folosească datele dacă accepta să le utilizeze în mod anonim. În total, 280 de persoane au primit acces, inclusiv angajați ai Facebook și alte companii importante de tehnologie, potrivit The Verge.

Ca și scandalul Cambridge Analytica, testul myPersonality a fost inițiat tot de cercetătorii de la Universitatea Cambridge și chiar îl au în comun pe cercetătorul Aleksandr Kogan. Cercetătorul a luat parte la acest proiect până în anul 2014.

Facebook a anunțat recent că a suspendat aproape 200 de aplicații pentru folosirea incorectă a datelor utilizatorilor săi, iar myPersonality se numără printre acestea.

Citește și Cambridge Analytica devine Emerdata: Închiderea ar putea fi doar un exercițiu de marketing

Surse: New ScientistThe Verge
Parallax

Vizualizari
1971
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri