Adi Iacob

Cambridge Analytica devine Emerdata: Închiderea ar putea fi doar un exercițiu de marketing

Thumbnail

Compania Cambridge Analytica a anunțat în această săptămână închiderea și lichidarea activității sale. Fondatorul Strategic Communication Laboratories (SCL), Nigel Oakes a confirmat că ambele companii se închid, potrivit Wall Street Journal.

Cambridge Analytica spune că a început procedura de insolvență în Marea Britanie.

Ziarul citează surse sub protecția anonimatului care spun că decizia a fost luată din cauză că ambele companii pierdeau clienți și se confruntau cu taxe judiciare în investigația Facebook.

Cu toate acestea, "închiderea" poate fi de scurtă durată, deoarece mai multe documente oficiale indică faptul că cei din spatele companiei de analiză a datelor sunt implicați într-o nouă firmă cu un brand mai puțin toxic.

Registrul oficial britanic al întreprinderilor și organizațiilor — Companies House din Regatul Unit afișează o companie activă numită Emerdata Limited, cu sediul la aceeași adresă precum Cambridge Analytica și condusă în mare parte de același management și investitori. Firma se descrie chiar ca o organizație de "procesare a datelor, găzduire și activități conexe”.

Thumbnail
companieshouse.gov.uk
Thumbnail
companieshouse.gov.uk

De asemenea, multe dintre persoanele care au avut legătură cu Cambridge Analytica dețin funcții în Emerdata. De exemplu, dr. Alexander Taylor a fost numit director al Emerdata pe 28 martie. Acesta este același Alexander Taylor care juca rolul de CEO al Cambridge Analytica. 

Thumbnail
companieshouse.gov.uk
Thumbnail
companieshouse.gov.uk

Totodată, Julian Wheatland este și el director al Emerdata — el fiind director în cadrul rețelei de organizații SCL.

Thumbnail
companieshouse.gov.uk

Jennifer și Rebekah Mercer sunt directori ai Emerdata și sunt fiicele omului de afaceri Robert Mercer, care a finanțat Cambridge Analytica.

Thumbnail
companieshouse.gov.uk
Thumbnail
companieshouse.gov.uk

Firma Emerdata a fost fondată la jumătatea anului 2017, dar a fost mai activă după ce Cambridge Analytica a ajuns pe primele pagini ale ziarelor la începutul acestui an.

Deci, se pare că închiderea companiei de analiza de date Cambridge Analytica în urma scandalului cu Facebook ar putea fi mai mult un exercițiu de marketing.

Parallax

Vizualizari
770
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri