Adi Iacob

Ce schimbări a făcut GitHub dupa ce a fost cumparat de Microsoft pentru 7,5 miliarde $

Thumbnail

Serviciul de găzduire web pentru proiecte de dezvoltare de software - GitHub - face prima actualizare majoră după ce compania a fost cumpărată de Microsoft pentru 7,5 miliarde de dolari: oferă hosting gratuit pentru proiectele private. În trecut, oferta gratuită a GitHub permitea doar stocarea de proiectelor publice, care puteau fi vizualizate de oricine, oriunde. Funcția de găzduire a proiectelor private - cum ar fi o temă, un proiect sau un test pentru un job în domeniul IT - a fost până acum o caracteristică plătită.

Nat Friedman, CEO-ul GitHub, scrie pe Twitter că de la achiziția sa, compania a realizat peste 125 de îmbunătățiri. Pe baza feedback-ului de la clienți, stocarea proiectelor private a fost update-ul cel mai solicitat. 
 

Totuși, stocarea gratuită a proiectelor private reprezintă o caracteristică distinctivă a rivalilor GitHub, precum GitLab sau Atlassian BitBucket, scrie Business Insider.

GitHub a anunțat, de asemenea, că a consolidat produsele sale existente pentru afaceri sub brandul GitHub Enterprise, pe care le va vinde acum ca un singur abonament. Aceste produse includ GitHub Enterprise Cloud, care oferă firmelor un portal GitHub privat pentru uz propriu și GitHub Enterprise Server, care permite clienților să ruleze software-ul GitHub pe propriile servere pentru controlul datelor.

Microsoft a cumpărat  serviciul de găzduire web pentru proiecte de dezvoltare de software în luna iunie a anului trecut, pentru 7,5 miliarde de dolari. În topul tranzacțiilor realizate de compania fondată de Bill Gates, aceasta este pe locul doi, după achiziția de 26,2 miliarde de dolari a LinkedIn acum doi ani, scrie The Verge. GitHub a fost evaluat ultima dată la 2 miliarde de dolari în 2015.

Parallax

Vizualizari
1174
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri